Tarp Kauno ir Badalonos 0

 Šiandien Kauno „Žalgiris“ sulaukė svečių. Dar prieš mėnesį elektroniniu paštu į „Žalgirį“ kreipėsi Ispanijoje, Badalonos mieste gyvenantis Chuanas Lopezas, kuris savo laiške rašė, jog planuoja atvykti į Lietuvą ir labai norėtų susipažinti su „Žalgirio“ virtuve. Ispanas prisipažino, kad „Žalgiris“ yra antra mylimiausia jo komanda po gimtojo miesto „Joventut“ klubo. Chuaną kelionėje lydėjo jo draugė Mariela Matamoros.

Svečius pasitikome autobusų stotyje ir pirmiausia aprodėme Kauno senamiestį. Tiesa, jis buvo apniukęs, nes gana smarkiai lijo. Tačiau prastas oras nesugadino nuotaikos. Kiek vėliau pravažiavome pro „Žalgirio“ šventovę – Kauno Sporto halę, apsilankėme Arvydo Sabonio krepšinio mokykloje, kuri svečiams paliko didelį įspūdį. Chuanas pasakojo, kad Badalonoje yra viena krepšinio mokykla, kuri ruošia jaunus žaidėjus. Chuanas ir Mariela nufotografavo Arvydą Sabonį. Tiesa, tik ant sienos kabančią „Žalgirio“ prezidento nuotrauką. Toliau nuvykome į naująjį „Žalgirio“ treniruočių kompleksą. Moderni sporto bazė svečiams taip pat labai patiko. „Žalgirio“ trofėjus panorusius pamatyti ispanus pakvietėme į klubo biurą, kuriame išgėrėme kavos, pasišnekučiavome ir apsikeitėme dovanomis. Visa tai mūsų pažintį padarė dar malonesne. Katalonu save laikantis Chuanas sakė, jog iki šiol vienas mėgstamiausių jo žaidėjų yra Tanoka Beardas. „Žalgirio“ kapitonas 1996-1998 metais atstovavo „Joventut“ klubui ir buvo vienas jo lyderių. Chuanas pripažino, kad jaučia didžiules simpatijas „Žalgiriui“, kurį žadėjo palaikyti Eurolygos turnyre, jei šiam neteks susitikti su „Joventut“ komanda. Svečias taip pat neslėpė susižavėjimo Lietuvos krepšinio mokykla: „Tokia maža šalis, o išaugina tiek daug žvaigždžių“. Kupiną įspūdžių dieną pratęsėme prie pietų stalo. Ispanus vaišinome tikrais lietuviškais patiekalais – surengėme cepelinų fiestą.

Šalia Barselonos esančiame Badalonos mieste visi, kaip ir Lietuvoje, serga krepšiniu. Čia „Žalgiris“ surado mažiausiai du tikrus draugus.

Komentarai