Krepšininkus Japonijoje palaikys žmonos ir sirgaliai 0

Saulius Ramoška, „Respublika“

„Mes visi iš vieno krašto, kalbame ta pačia kalba, esame vieno kraujo. Aš įsitikinęs, kad vyrai Japonijoje atiduos paskutinį kraujo lašą – tikėkite jais“, – taip per Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės palydų į pasaulio čempionatą Japonijoje vakarą trečiadienį sakė ekipos vyriausiasis treneris Antanas Sireika.

Atsisveikinimas

Vakar mūsų krepšininkai lėktuvu per Frankfurtą išskrido į Pietų Korėją, kur, sužaidusi dvejas draugiškas rungtynes, persikels į Japoniją. Rugpjūčio 12 dieną lietuviai susitiks su Pietų Korėjos rinktine, o sekmadienį Lietuvos ekipa išmėgins jėgas su JAV komanda. Rungtynes tiesiogiai transliuos TV3. Mačas Lietuvos laiku prasidės 8 valandą ryto. Trečiadienį rinktinė buvo išlydėta Vilniuje. Lietuvius į pasaulio čempionatą išlydėjo rėmėjai, žiniasklaidos atstovai, žinomi atlikėjai ir aistruoliai.

Per pirmojo etapo grupių varžybas (rugpjūčio 19 dieną prasidėsiančio pasaulio čempionato C grupėje Lietuvos krepšininkai susitiks su Turkijos, Graikijos, Kataro, Australijos ir Brazilijos komandomis) tarp apie 50 iš Lietuvos atvykusių sirgalių bus ir kelios krepšininkų žmonos. Rinktinės kapitono M.Žukausko žmonos Linos iniciatyva, be jos, į Japoniją dar vyks brolių Darjušo ir Kšyštofo Lavrinovičių antrosios pusės Edita ir Tatjana, A.Sireikos žmona Aurelija bei buvusio rinktinės vidurio puolėjo Eurelijaus Žukausko žmona Jolanta.

Pirmosios keturios vakar vidurdienį atvyko į sostinės oro uostą išlydėti išskrendančių savo vyrų. Arvydą Macijauską palydėjo juodaplaukė draugė Viktorija, su kuria jsi buvo ir trečiadienio vakarą per rinktinės palydėtuves.

Kelias neprailgs

„Tos linksmos dovanos per palydas labai pakėlė nuotaiką – gal dabar kelionė į Japoniją neprailgs“ – „Respublikai“ sakė vidurio puolėjas Darius Songaila. Jis prisipažino Japonijoje dar nebuvęs: „Teko pabuvoti Kinijoje, Tailande, o į šį kraštą vyksiu pirmąkart.“.

Žaidėjas tikino, kad ir jo žmona Jackie mielai skristų į Japoniją stebėti kovų, tačiau dukrytė Meilė dar per maža, kad mama ją paliktų tėvams.

Vaikams padovanojo inventoriaus

Broliai Darjušas ir Kšyštofas antradienį buvo nuvykę į sostinės Antakalnio rajoną, kurio vaikams padovanojo nupirktą krepšį, lankus ir kamuolius. „Jei yra galimybė, kodėl neturime vaikams padėti? – stebėjosi Darjušas. – Juk patys buvome maži, norėjome, kad seniūnija kieme pastatytų naują krepšį, nes į sukrypusį ir sulūžusį mėtyti kamuolį nėra smagu“.

Broliai džiaugiasi, kad abiejų žmonos sugalvojo irgi nuvykti į Japoniją. „Mes joms sakėme – gal tai vienintelis šansas pabuvoti šioje šalyje“, – teigė Kšyštofas.

„Mes jau pernai ketinome vykti į Europos čempionatą Serbijoje ir Juodkalnijoje, bet man nepavyko – buvo sesija, – „Respublikai sakė šią vasarą Kšyštofo žmona tapusi Tatjana . – Editai vienai vykti buvo liūdna. O šiemet atsirado šansas nuvykti ir pamatyti kitą pasaulį.

Apie prognozes Tatjana kalbėjo atsargiai: „Juk dvidešimt komandų negali iškovoti aukso medalių. Juos iškovos ta rinktinė, kurią lydės sėkmė“. „Labai norisi tikėti, kad mūsiškiams pavyks iškovoti medalius“, – vylėsi Edita.

Naujokų niekas neskriaudžia

Rinktinės debiutantas Mantas Kalnietis per palydų vakarėlį prisipažino dar nesuvokiąs, kas vyksta. „Man labai netikėta, jog skrendu į čempionatą. Bet visi stengsimės iš visų jėgų kovoti, – kalbėjo įžaidėjas. –Vien patekimas į vyrų rinktinę man labai daug reiškia, Aišku, norėtųsi aikštelėje kuo daugiau laiko praleisti, bet viskas priklausys nuo trenerio. Svarbiausia, kad komandai būtų gerai.“

Pasak Manto, Japonija – būtent ta šalis, kurią norėjo pamatyti savo akimis, tai dabar ši svajonė išsipildys.

Paklaustas, ar jo stilinga barzdelė – bandymas bent kiek būti panašiam į samurajus, Mantas nusijuokė: „Mano draugei Mildai ji labai patinka“.

Lietuvos krepšininkai pasaulio čempinate dalyvaus antrą kartą. Pirmą sykį 1998 metais mūsiškiai planetos pirmenybėse Graikijoje užėmė 7 vietą. Iš tų metų rinktinės sudėties į Japoniją vyksta tik Mindaugas Žukauskas. Jis sakė, kad rinktinės senbuviai komandos naujokų neskriaudžia. „Čia ne armija, jie kamuolių nepadavinėja, – juokavo žaidėjas.- Mus vienija bendras tikslas – kuo geriau pasirodyti“.

Komentarai