Nubaustas neteisėtai „Žalgirio“ marškinėliais prekiavęs kaunietis 0

Kauno miesto apylinkės teismas skyrė tūkstančio litų baudą kauniečiui R.Ragaišiui, kuris neturėdamas prekių ženklo savininko leidimo, laikė ir platino marškinėlius su Kauno „Žalgirio“ vyrų krepšinio komandos bei ULEB Euroleague Basketball patentuotais prekiniai ženklais .

Pažeidėjas savo kaltę neigė ir sakė, jog marškinėlius su „Žalgirio“ ekipos atributika jis pirko sau ir šeimos nariams, nes yra aistringi šios komandos sirgaliai. Marškinėlius parsinešė į savo prekybos vietą ir juos pasidėjo.

Tačiau patikrinus nurodytas prekybos vietas, tarp kitų vyriškos aprangos prekių buvo pastebėti kabantys minėti „Žalgirio“ marškinėliai. Jie nebuvo niekur padėti, o kabojo ant pakabų ir buvo siūlomi kaip prekė.

R.Ragaišis nepateikė šių prekių įsigijimo dokumentų, taip pat sutarties su prekių ženklo savininku dėl šių marškinėlių platinimo. Nors R.Ragaišis savo kaltę neigė, tačiau ištirtų įrodymų pakako nustatyti teisės pažeidimą.

R.Ragaišis, atsižvelgiant į tai, jog nusižengimą padarė pirmą kartą, buvo nubaustas minimalia įstatymo numatyta bauda, taip pat buvo konfiskuoti neteisėtai platinami marškinėliai.

Kauno „Žalgiris“ birželio mėnesį kreipėsi į ekonominę policiją dėl Taikos prospekte esančioje Urmo bazėje vykdomos neteisėtos prekybos „Žalgirio“ komandos apranga.

Oficialus krepšinio klubo ŽALGIRIS
suvenyrų gamintojas:

Komentarai