Kauno „Žalgirio“ jaunimo komanda pradėjo pasiruošimą naujam sezonui 0

Kauno „Žalgirio“ dukterinė komanda pradėjo pasiruošimą ateinančiam sezonui. Rugsėjo 28 dieną startuosiantį NKL čempionatą Kauno klubas pasitiks gerokai atjaunėjęs bei papildęs trenerių štabą.

Prie „Žalgiris – Sabonio mokykla“ ekipos prisijungė buvęs Kauno „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės puolėjas Arūnas Visockas. 1992 metų Barselonos olimpiados bronzininkas ir 1995 metų Europos čempionato sidabro medalių laimėtojas, pastaruosius keturis metus dirbęs Kauno krepšinio mokykloje ir treniravęs vaikus, teigė esąs labai laimingas po ilgos pertraukos vėl sugrįžęs į „Žalgirį“.

„Kvietimas vėl sugrįžti į „Žalgirį buvo gana netikėtas, tačiau Kauno ekipoje aš žaidžiau daug metų ir esu laimingas vėl būdamas čia. „Žalgiriui“ visą gyvenimą jaučiau ir jausiu sentimentus. Turėjau nemažai pasiūlymų dirbti treneriu, tačiau juos atmečiau. Bet kai tik gavau kvietimą prisijungti prie „Žalgirio“, sutikau nedvejodamas.“ – sakė 41-erių metų strategas.

„Kaip treneris esu demokratiškas, reiklus, tačiau ne diktatorius. Su žaidėjais lengvai randu bendrą kalbą, dauguma jų dar mane prisimena kaip krepšininką. Esu treneris, kuris nuolat ieško, semiasi naujų idėjų, tobulėja. Dar ir į aikštelę norėtųsi išbėgti, tačiau stengiuosi užgniaužti tokias mintis, nes žaisti jau nebeleidžia pakeistas klubo sąnarys.“ – pripažino A.Visockas.

„Kiekvienais metais „Žalgirio“ jaunimo komanda atnaujina daugiau nei pusę sudėties, todėl natūralu, kad pradžia nebus lengva. Tačiau jaunimas greitai tobulėja, eisime tik pirmyn, o ne atgal.

Dabar jau matyti, jog ekipoje bus nedaug aukštaūgių krepšininkų, todėl turėsime propaguoti greitą, aktyvų, gynybinį žaidimą.“ – tvirtino buvęs žalgirietis.

Gerų žodžių naujam strategui negailėjo „Žalgirio“ dukterinės komandos vyriausiasis treneris Rimvydas Samulėnas. „Aš jį pažįstu nuo senų laikų, esame net kartu krepšinį žaidę. Arūnas pareigingas, atsakingas žmogus, yra labai imlus. Kartu dirbome dar labai mažai, tačiau jau dabar matyti, kad jis yra iniciatyvus, visuomet domisi, klausia. Kaip pradėsim intensyviai dirbti salėje, jis turės dar daugiau progų atsiskleisti. " – sakė R.Samulėnas.

"Komandoje dabar paruošiamasis laikotarpis, darome kombinuotas treniruotes, daugiau dėmesio skiriame fiziniam pasirengimui. Ekipa bus tikrai labai atjaunėjusi. Rugsėjo viduryje planuojame išvykti į keturių komandų draugišką turnyrą Lenkijoje, po kurio turėtų paaiškėti galutinė ekipos sudėtis.

Silpnesnė ekipos grandis bus priekinė linija, neturime tikro "penkto numerio" žaidėjo. Tačiau stengsimės išnaudoti „mažos“ ekipos privalumus – propaguosime agresyvią gynybą, spausime varžovus po visą aikštę ir reikiamu metu atakuosim." – pabrėžė treneris.

Anot R.Samulėno, praėjusiame sezone labai naudingai žaidusio V.Štimaco komandoje niekas nepakeis, jis buvo vienas iš komandos lyderių. "Stengsimės, kad komandoje žaistų visi. Nedarysime lyderio“ dirbtinai“, jis išryškės įsibėgėjus sezonui. Ar trūks komandai V.Jasikevičiaus? Žinoma, mes jo labai pasigesim. Vytenis buvo ekipos dvasia, sugebėdavo suvienyti komandą, „užvesti“ krepšininkus. Daug vilčių šiemet dėsiu į Šarūną Vasiliauską, kuris bus mūsų pagrindinis įžaidėjas, dirigentas aikštelėje. Komandos kapitono dar neišrinkome, tačiau veikiausiai tai bus ekipos senbuvis, žaidėjas, turintis autoritetą. „ – sakė R.Samulėnas.

Strategas patikino, jog komanda ir ateinančiame sezone stengsis neapvilti savo gerbėjų, klubo vadovų ir kovoti dėl kiekvienos pergales.

Nuotraukos: zalgiris.lt

Komentarai