Žalgiriečiai susipažino su naujuoju fizinio parengimo treneriu 0

Šiandien Kauno „Žalgirio“ ekipa pradėjo pasirengimą ateinančiam sezonui bei susipažino su naujuoju fizinio parengimo treneriu, pastarasis taip pat buvo pristatytas ir žiniasklaidai.

Vietoj į Lenkiją išvyksiančio dirbti Aleksandro Kosausko, nuo šiol “Žalgiryje” dirbs daugkartinis Lietuvos bėgimo čempionas ir rekordininkas Sigitas Kavaliauskas. Jaunas 24-erių metų fizinio rengimo specialistas gimė ir augo Kaune, šiemet jis baigė Kūno kultūros akademiją ir gavo treniravimo sistemų bakalauro diplomą. Treneris toliau mokslus tęs Kauno technologijos universitete.

„Jau penkiolika metų treniravausi lengvąją atletiką, buvau sprinteris, šokinėjau į tolį. Esu A.Stanislovaičio mokinys – viską išmokau ir perėmiau iš šio savo mokytojo – treniruočių valdymo procesą, metodiką, pasiruošimą. Tačiau turiu ir savo specifiką – didelį dėmesį skiriu treniruočių krūvio ir poilsio suderinamumui. Tai yra labai svarbu, nes krepšininkai visą sezoną turi būti gyvybingi, degtų kova, norėtų žaisti. Taip pat visuomet akcentuoju greitį.

Esu griežtas treneris tuomet, kai reikia susikaupti, atlikti pratimus. Komandoje turi būti tvarka – netoleruosiu nei per didelės demokratijos, nei diktatūros.

Nuo mažų dienų esu didelis „Žalgirio“ gerbėjas, todėl kvietimas prisijungti prie komandos mane maloniai nustebino. Žinau, kad mano atėjimą daugiausiai lėmė A.Stanislovaičio rekomendacijos ir geri žodžiai, jis turi didelė autorėtą bei pasitikėjimą. Todėl aš stengsiuosi nenuvilti nei jo, nei „Žalgirio“. Manau, kad su komanda nebus sunku rasti bendrą kalbą. Šiandien susipažinau su krepšininkais, tiesa, ne visais. Žaidėjai buvo draugiški, matyti, jog nori dirbti." – sakė naujasis treneris.

S.Kavaliauską „Žalgirio“ vadovams rekomendavo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos trenerių tarybos pirmininkas Aleksas Stanislovaitis. „S.Kavaliauskas yra vienas geriausių mano mokinių. O mano mokiniais kol kas niekas dar nesiskundė. Jis nuo aštuonių metų sportavo lengvąją atletiką, turi daug ir teorinių, ir praktinių žinių, kurias sėkmingai bandys pritaikyti ir įgyvendinti naujajame darbe. Sigitas labai smalsus, turi protingą galvą ant pečių ir tikrai yra perspektyvus fizinio parengimo treneris.

S.Kavaliauskas jau turi ir tokio darbo patirties, du metus jis dirbo Kauno sporto mokykloje. „ – pabrėžė A.Stanislovaitis.

Komentarai