Pirmoji žalgiriečių treniruotė (foto reportažas) 0

Šiandien žalgiriečiai rinkosi į Lietuvos kūno kultūros akademijos lengvosios atletikos maniežą, kur buvo surengta pirmoji komandos treniruotė. Tiesa, ne visi Kauno klubo krepšininkai galėjo atvykti – rengtis naujam sezonui pradėjo šeši žaidėjai – V.Ginevičius, V.Jasikevičius, V.Pečiukas, J.Mačiulis, V.Štimacas ir D.Šilinskis.

Treniruotės metu buvo patikrinta žalgiriečių fizinė būklė, todėl daugiausia darbo turėjo naujasis ekipos fizinio parengimo treneris Sigitas Kavaliauskas, kur taip pradėjo pažintį su „Žalgirio“ komandos nariais.

„Iš pradžių visus krepšininkai pasvėriau, kad galėčiau įvertinti, kokia buvo jų mityba, apskaičiuoti riebalų masę tiek rankose, tiek kojose bei kiekvienoje nugaros srityje. Vėliau padariau jėgos ir galingumo testą – tai buvo šios treniruotės akcentas, šiam testui skyriau didžiausią dėmesį. Krepšininkai yra ką tik sugrįžę po atostogų, norėjau išvengti žaidėjų traumų. Visapusiškom fizinio parengimo treniruotėm dar truputį ankstoka.

Treniruotės pabaigoje atlikome vikrumo testą. Įdomumo dėlei pasakysiu, kad, pavyzdžiui, 30 metrų greičiausiai prabėgo V.Jasikevičius. Tačiau šie testai nebuvo atlikti tam, kad išaiškinti, kuris yra geriausias. Jie bus naudingi ateičiai, ši informacija bus pamatas tolesniam treniruočių valdymo procesui“ – sakė S.Kavaliauskas.

Nuotraukos: zalgiris.lt

Komentarai