M.Machado jau mokinasi lietuvių kalbą 0

(Romanas Buršteinas specialiai Krepsinis.net iš Japonijos)

Po pralaimėjimų su žurnalistais krepšininkai nori bendrauti mažiausiai, tačiau po pergalių tampa kur kas kalbesni. Šis principas labiausiai tinka Brazilijos rinktinei, kurios žaidėjai po sėkmingų rungtynių gali šnekėti labai ilgai.

Šįkart po Brazilijos ir Kataro rungtynių Krepsinis.net korespondentas kalbėjosi su „Žalgirio“ marškinėlius vilkėsiančiu Marcelo Machado arba tiesiog Marcelinho.

– Kaip vertinate rungtynes?

– Manau, kad tai buvo mums geros rungtynės. Visą pirmąjį kėlinuką juos spaudėme, o puolime sekėsi savaime. Pirmoje pusėje atlikome gerą darbą. Po pertraukos stengėmės išlaikyti persvarą, nes, jei Kataras laimėtų (niekada negali būti tikras), taškų skirtumas būtų svarbus.

– Rungtynėse su australais nežaidėte taip gerai, šiandien buvote vienas iš lyderių. Kas atsitiko?

– Taip atsitinka. Vakar mūsų komanda nežaidė taip kaip turėjo. Neparodėme visko, ką sugebame. Šiandien viskas buvo kitaip – daug dirbome gynyboje, tuo tarpu vakar gerai apsiginti nepavyko. Australai vis rasdavo spragų mūsų gynyboje ir nuolat atsidurdavome sudėtingose situacijose.

– Gal jau turėjote galimybių pabendrauti su savo būsimais komandos draugais, kurie rungtyniauja Lietuvos rinktinėje?

– Dar nepažįstu „Žalgirio“ žaidėjų. Kartais užeinu į klubo svetainę ir matau, kad jie turi žaidėjų iš rinktinės. Dar neturėjau galimybių pabendrauti, bet gal tai pavyks padaryti prieš rungtynes su Lietuva.

– Didžiąją karjeros dali praleidote Brazilijoje. Kodėl pasirinkote Lietuvą?

– Europoje esu žaidęs Italijoje ir Ispanijoje ir man patiko ši patirtis. Gavau gerą pasiūlymą, einu į gerą komandą ir tai buvo viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurių pasirinkau Lietuvą. Komanda žaidžia Eurolygoje ir tai taip pat buvo svarus argumentas. Jau žinau keletą žodžių, pavyzdžiui „ačiū“ ir „labas rytas“, bet tikiuosi išmokti daugiau.

Komentarai