Vaidotas Pečiukas: „Žalgiriui“ niekas neprilygo“ 0

Toliau tęsiame pažintį su gerokai atsinaujinusia Kauno „Žalgirio“ komanda. Šįkart mūsų akiratyje – joniškietis Vaidotas Pečiukas. Praėjusį sezoną Klaipėdos „Neptūne“ praleidęs puolėjas buvo vienas šios komandos lyderių. Krepšininkas uostamiesčio klubui per kiekvienas rungtynes įmesdavo po 15.7 taško ir po krepšiais sugriebdavo 5 kamuolius.

Nuo šiol šis žaidėjas savo vertę bandys įrodyti Kauno „Žalgiryje“, komandoje, kuri šiemet rengiasi kovoti dėl pačių didžiausių pergalių.

„Jau pernai buvo ženklų, jog dominu Kauno „Žalgirio“ vadovus, tačiau šiemet buvo pateiktas konkretus pasiūlymas. Nors turėjau kvietimų ir iš kitų komandų, tačiau „Žalgiriui“ niekas neprilygo – „Žalgiris“ yra „Žalgiris“. Komanda, kuri turi senas tradicijas, puikią organizaciją. Visi svajoja žaisti šioje Kauno ekipoje, ne išimtis buvau ir aš. Skirtumas tik tas, kad mano svajonė tapo realybe.

Sezonas „Neptūne“? Gana sėkmingas, ypač atsižvelgiant į tai, jog tai buvo pirmi metai kuomet grįžau iš JAV. Mano asmeniniai rezultatai, statistika tenkino, tačiau esu tikras, jog tai ne viskas, ką galiu parodyti. Turiu kur tobulėti ir ko siekti, turiu dar daug potencialo.

Bus keista žaisti prieš uostamiesčio ekipą, kitaip nei prieš kitus klubus. Kaip ten bebūtų, Klaipėdoje praleidau vienerius savo gyvenimo metus ir palikau, dabar jau buvusius, komandos draugus. Tiesa, daugelis jų taip pat išsilakstė, dabartinėje uostamiesčio klubo sudėtyje jų liko nedaug. „ – pasakojo žalgirietis.

Penkerius metus praleidęs už Atlanto, V.Pečiukas grįžo ne tuščiomis rankomis: „Šiemet baigiau Havajų universitetą ir atsiėmiau sociologijos bakalauro diplomą. Šio savo gyvenimo etapo nepamiršiu, jis prabėgo greitai ir linksmai.

„Kaip žmogų mane geriausiai galėtų apibūdinti draugai ir pažįstami, kaip krepšininkas esu veržlus, man patinka greitas puolimas, vadinami, lengvi taškai. Kartais būnu emocingas, tačiau dažniau susikaupęs ir santūrus. Esu komandos narys, kurio žaidimas priklauso nuo ekipos poreikių tam tikru rungtynių momentu, nežaidžiu dėl asmeninės statistikos. Kai reikia, galiu imtis iniciatyvos, kitaip tariant, galiu būti „tyliuoju“ lyderiu.“ – teigė V.Pečiukas.

„Manau, kad galėsime daug pasiekti, tačiau nemėgstu spėlioti ir prognozuoti, pagyvensim – pamatysim. Apskritai, ši „Žalgirio“ komanda atrodo pajėgi, visų krepšininkų vardai, duomenys, rezultatai yra tikrai geri. Jei kalbėt apie legionierius, geriausiai pažįstu kroatą Marko Popovičių. Man yra tekę žaisti prieš jį, kuomet buvau Lietuvos jaunimo rinktinės narys.

Visi žalgiriečiai, su kuriais jau susipažinau ir treneriai yra labai draugiški, jokių problemų dėl bendravimo nėra. Daugumą iš jų jau pažinojau iš anksčiau.

Noriu padėti „Žalgiriui“ susigrąžinti Lietuvos ir Baltijos lygos čempionų titulą bei kuo geriau pasirodyti Eurolygos turnyre.“ – pabrėžė V.Pečiukas.

„ O laisvalaikiu mėgstu pažvejoti, žaisti tinklinį, boulingą, žiūrėti filmus. Kol kas Kauno visai nepažįstu, neteko čia ilgiau apsistoti, tačiau mane visi šiltai priima, manau, kad greitai čia pritapsiu. Kodėl krepšinis? Tai – nuo mažens pamiltas sportas, todėl žaisiu tol, kol pajėgsiu, kol pats žaidimas man bus mielas. „ – sakė „Žalgirio“ naujokas.

Komentarai