Vytenis Jasikevičius: „Nebūsiu toks kaip Šaras“ 0

Vytenis Jasikevičius arba tiesiog „Jaska“, taip jį vadina komandos draugai – dar vienas talentingas krepšininkas, kuris šiemet debiutuos Kauno „Žalgirio“ komandoje. 10 numeriu pažymėtus marškinėlius vilkėsiantis atakuojantis gynėjas praėjusiame sezone gynė „Žalgirio“ dukterinės ekipos garbę ir savo veržliu, energingu bei naudingu žaidimu atkreipė pagrindinės komandos trenerių dėmesį.

Tiesa, tai jau ne pirmasis V.Jasikevičiaus sezonas „Žalgirio“ dukterinėje komandoje. 2003 m. kartu su „Žalgirio“ jaunimu Vytenis tapo LKAL (dabar NKL) lygos čempionu bei tais pačiais metais triumfavo Eurolygos jaunimo turnyre.

„Paskutinis sezonas „Žalgirio“ dukterinėje ekipoje man buvo tikrai sėkmingas. Tik jam baigiantis, to krepšinio pasidarė kiek per daug, jau gal buvome truputį pavargę, tarpusavy net pyktis pradėjome.Tačiau apskritai esu patenkintas praėjusiu sezonu – tiek pačia komanda, kuri buvo labai gera, tiek pasirodymu NKL čempionate, Vilagarsijos turnyre Ispanijoje , kur iškovojome pirmąją vietą.“ – sakė V.Jasikevičius.

V.Jasikevičius metus praleido Jungtinėse Amerikos Valstijose, Atlantos mieste jis baigė vidurinę ir žaidė krepšinį. Tačiau lietuvis nutarė ilgesniam laikui nepasilikti šioje šalyje ir mokslus bei krepšininko karjerą tęsti savo gimtajame mieste Kaune. „Sunku buvo be šeimos ir draugų, gal todėl ir grįžau. Amerikoje didžiausią dėmesį skyriau mokslams, kartais būdavo taip, kad miegodavau tik keturias valandas per parą. Pats krepšinio sezonas čia trukdavo labai trumpai, tris – keturis mėnesius. Ameriką galėčiau apibūdinti trumpai – tai įstatymų šalis, kur viskas griežtai kontroliuojama. Ten aš turėjau mažai laisvės. Supratau, jog viską galiu pasiekti ir Lietuvoje.“ – pažymėjo žalgirietis.

V.Jasikevičius dabar mokslus kremta Kauno technologijos universitete, jis jau antrus metus studijuoja verslo administravimą.

„Kvietimas prisijungti prie pagrindinės „Žalgirio“ komandos mane tikrai maloniai nustebino, aš esu labai laimingas. Juk Kaunas yra Lietuvos krepšinio sostinė, o „Žalgiris“ yra jos širdis, todėl žaisti šioje komandoje yra didelė garbė, o taip pat ir didelė atsakomybė. „ – pripažino V.Jasikevičius.

„Aš visuomet noriu laimėti – tai pagrindinė mano kaip žaidėjo savybė. Gal dėl to esu toks emocingas aikštelėje. Kartais būna taip, jog aprėkiu ir savo komandos draugą, nors pats pridarau klaidų, dažnai kliūna ir varžovams bei teisėjams. Stiprioji žaidimo pusė – metimas. Nebijau mesti lemiamų metimų, kada reikia, galiu imtis iniciatyvos.

O už aikštės ribų esu kur kas švelnesnis ir ramesnis žmogus. „ – neslėpė žalgirietis, kuris didžiąją laisvalaikio dalį praleidžia su savo mergina.

„Kodėl krepšinis? Turėjau labai gerą pavyzdį, savo brolį. Žiūrėjau kaip jis žaidžia, ko pasiekė. Kai buvau dar visai mažas, Šaras pats mokydavo mane mesti į krepšį. Taip jau matyt buvo lemta“ – sakė sportininkų šeimoje gimęs ir augęs krepšininkas. V.Jasikevičiaus mama Rita yra tapusi pasaulio rankinio čempionato prizininke, o tėtis Linas – SSRS moksleivių stalo teniso čempionu bei daugkartiniu Lietuvos pirmenybių nugalėtoju.

Tačiau nelyginkite Vytenio su jo broliu. „Aš būsiu blogesnis arba geresnis už Šarą, tačiau toks pat tikrai ne. Nebūna lygiai tokių pat žaidėjų, kaip pavyzdžiui, niekad nebus tokių kaip A.Sabonis.

Dabartinė „Žalgirio“ sudėtis yra tiktai stipri, manau, kad galime daug pasiekti. Svarbiausia – visiems žaidėjams rasti bendrą kalbą, o tai tikrai nebus sunku, jei visi bus geranoriški ir atsidės darbui. Iš legionierių geriausiai man pažįstamas yra Marko Popovičius, 2003/04 metų sezone Valensijos „Pamesa“ rinkosi tarp jo ir mano brolio ir tuomet pasirinko M.Popovičių. Stebėjau brazilo Marcelinho Machado žaidimą pasaulio čempionate Japonijoje.

Mano vaidmuo ekipoje labai daug priklausys nuo pastangų, nuo to, kiek darbo įdėsiu“, – teigė 21-erių metų žalgirietis, kurio krepšininko idealas yra NBA žvaigždė M. Jordanas.

Gal ir V.Jasikevičius „Žalgiryje“ suspindės taip, kaip kažkada spindėjo legendinis „skrajojantis Maiklas“. :)

Nuotraukos: zalgiris.lt

Daugiau apie "Žalgirio" naujokus:

Vaidotas Pečiukas: "Žalgiriui niekas neprilygo" http://www.zalgiris.lt/?id=3&nid=2493

V.Štimacas: "Nebūsiu toks, kuris tik žiūri kaip kiti žaidžia" http://www.zalgiris.lt/?id=3&nid=2484

Ponios ir ponai, Popas atvyko http://www.zalgiris.lt/?id=3&nid=2471

Komentarai