Lietuviai po dramatiškos kovos pateko į ketvirtfinalį 0

(www.krepsinis.net) Pasaulio čempionato aštuntfinalyje Lietuvos rinktinė, po itin dramatiškos kovos, rezultatu 71:68 palaužė Italijos krepšininkus ir pateko į ketvirtfinalį, kuriame susitiks su Ispanijos – Serbijos ir Juodkalnijos poros nugalėtoju.

Susitikimas prasidėjo itin atkakliai, nei vienai, nei kitai komanda nepavyko įgyti ženklios persvaros, o didžiausias skirtumas tarp rinktinių buvo 3 taškai. Lietuviai neišvengė klaidų ir italai tuo pasinaudodavo, surengdami greitas atakas. Pirmasis kėlinukas baigėsi mūsiškiams atsiliekant 17:20.

Antrajame ketvirtyje Denisas Marconato padidino skirtumą iki 5 taškų (22:17), tačiau lietuviai rasdavo ne tik jo metimui, tačiau ir kitiems kuo atsakyti. Po Manto Kalniečio dėjimo, mūsiškiai pagaliau persvėrė rezultatą savo naudai – 31:30. Vis dėlto čia pat tolimu metimu atsakė Marco Mordente. Ilsėtis komandos išėjo Lietuvos rinktinei esant priekyje minimaliu pranašumu – 36:35.

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė – vėl vyko atkakli kova. Trečiojo kėlinuko pabaigoje Giedrius Gustas pataikė vieną baudą ir mūsiškiai pirmavo 3 taškais (50:47), tačiau Angelo Gigli čia pat sumažino deficitą dvitaškiu, o trečiasis ketvirtis baigėsi mūsiškiams turint minimalų pranašumą – 50:49.

Lemiamoje rungtynių dalyje, po Roberto Javtoko dvitaškio, Lietuva išsiveržė į priekį rezultatu 54:49, bet Matteo Soragna atsakė tritaškiu. Arvydas Macijauskas taip pat pataikė iš toli – 57:52. Likus mažiau nei 5 min., A.Macijauskas pataikė dar vieną tritaškį, po kurio mūsiškiai jau buvo priekyje 60:54. Geros gynybos dėka lietuviai sugebėjo padidinti savo pranašumą ir iki 10 taškų (66:56), bet italai nesiruošė kapituliuoti. Lietuvos rinktinė pradėjo klysti, o jau po Marco Belinelli tritaškio skirtumas tesiekė 3 taškus – 68:65.

Likus 1:35 min. iki rungtynių pabaigos, M.Soragna prametė baudas. Likus 1 min., M.Belinelli dvitaškiu sumažino skirtumą iki 2 taškų – 67:69. Likus 8 sekundėm M.Belinelli pataikė vieną baudą ir sušvelnino mūsiškių pranašumą iki minimalaus – 68:69. L.Kleiza taip pat stojo prie baudų metimo linijos, tačiau jo metimai skriejo pro šalį. Laimei, Darius Songaila atkovojo kamuolį puolime, bet jam taip pat nepavyko realizuoti baudų, tačiau fantastiškai sužaidė Darjušas Lavrinovičius pataisęs metimą ir padidinęs mūsiškių pranašumą iki 3 taškų – 71:68. Likus 2,8 sekundės Mindaugas Žukauskas prasižengė, bet jaunojo M.Belinelli ranka vėl sudrebėjo – baudos metimai skrieja pro šalį. Blogiausia, kas galėjo atsitikti buvo tai, jog italai atsikovojo kamuolį, o iš toli atakuojantį Gianluca Basile pražanga sustabdė A.Macijauskas. Mūsiškių laimei, nei vienos baudos jis nepataikė, kas leido Lietuvos rinktinei švęsti dramatišką pergalę ir patekti į ketvirtfinalį.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė A.Macijauskas, pelnęs 15 taškų ir atkovojęs 4 kamuolius, D.Lavrinovičius (6 atk. kam.) ir D.Songaila (6 atk. kam.) – po 12, M.Kalnietis ir L.Kleiza (6 atk. kam.) – po 7, K.Lavrinovičius, G.Gustas ir R.Javtokas (8 atk. kam.) – po 6.

Italams M.Rocca (8 atk. kam.) ir F.Di Bella (9 atk. kam.) surinko po 15 taškų, A.Gigli (6 atk. kam.) ir M.Belinelli – po 9.

Šįkart mūsiškiai klydo mažiau nei varžovai: 13 klaidų prieš 17. Iš toli sėkmingiau atakavo italai: 10/21 metimai (48 proc.) prieš 4/12 metimų (33 proc.).

Komentarai