Lietuvių varžovais ketvirtfinalyje tapo ispanai 0

(www.krepsinis.net) Pasaulio čempionato aštuntfinalio varžybose Ispanijos rinktinė nesunkiai, rezultatu 87:75, nugalėjo Serbijos ir Juodkalnijos krepšininkus bei iškopė į ketvirtfinalį, kur antradienį kovos su Lietuvos rinktine.

Rungtynes daug sėkmingiau pradėjo mačo favoritai, kurie išsiveržė į priekį 9:2. Aikštėje ir toliau dominavo ispanai. Jie dviženklį pranašumą įgijo po Alexo Mumbru tritaškio – 18:8. Pirmasis kėlinukas baigėsi rezultatu 20:10. Antrajame ketvirtyje vienu metu komandas jau skyrė 16 taškų (30:14), bet serbai sugebėjo atsigauti ir sumažinti deficitą 7 taškų – 28:35. Vis dėlto itin nesėkminga antrojo kėlinuko pabaiga, kurios metu Pau Gasolis įgrovė kamuolį iš viršaus, o po to ispanai pasinaudijo oponentų klaida, atstatė dviženklį Ispanijos pranašumą – 43:31.

Po didžiosios pertraukos serbams keliskart buvo pavykę sušvelninti skirtumą, tačiau ispanai ir vėl ėmė dominuoti. Intrigos sukurti Serbijai ir Juodkalnijai šiame mače nepavyko.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė P.Gasolis, pelnęs 19 taškų ir atkovojęs 15 kamuolių, R.Fernandezas pridėjo 18, o J.M.Calderonas – 13 taškų.

Serbams D.Miličičius surinko 18 taškų ir atkovojo 15 kamuolių, M.Marinovičius – 15, I.Rakočevičius – 11, B.Popovičius – 10, M.Raicevičius – 9.

Komentarai