Lietuvos rinktinė pralaimėjo jau laimėtas rungtynes 0

(http://www.krepsinis.net/) Pasaulio čempionate, kovoje dėl 5-8 vietų, Lietuvos rinktinė nesugebėjo atsirevanšuoti Turkijos krepšininkams ir apmaudžiai, po pratęsimo, rezultatu 84:95 jiems vėl nusileido.

Rungtynės mūsiškiams susiklostė itin prastai – turkai spurtavo 8:0 ir atrodė, jog lietuviai vėl įkris į duobę ir nebeatsigaus. Turkijai pavyko įgyti ir dviženklį pranašumą (14:4), o pirmasis kėlinukas baigėsi jiems pirmaujant 19:10.

Vis dėlto Lietuvos krepšininkai nesiruošė kapituliuoti ir antrąjį ketvirtį pradėjo spurtu 7:0, kas leido sumažinti deficitą iki 2 taškų – 17:19. Tiesa, čia pat tritaškiu atsakė Serkanas Erdoganas. Prieš didžiąją pertrauką itin sėkmingai į žaidimą įsijungė Paulius Jankūnas, kuris iškart pelnė 5 taškus iš eilės bei sušvelnino atotrūkį iki minimumo – 22:23. Skirtingai nei pirmąjį kėlinuką, šį ketvirtį mūsiškiai užbaigė išties gerai: G.Gustas pelnė 2 taškus, o Linas Kleiza pataikė iš toli ir ilsėtis komandos išėjo Lietuvos rinktinei jau turint 4 taškų pranašumą – 27:23.

Po didžiosios pertraukos turkams pavyko persverti rezultatą savo naudai, kuomet Cenkas Akyolas pataikė iš toli – 30:29. Mūsiškiai neleido varžovams perimti iniciatyvos ir susigrąžino pranašumą – 39:31. Po Arvydo Macijausko dvitaškio Lietuvos rinktinė jau turėjo dviženklę persvarą – 46:36, o trečiasis kėlinukas baigėsi rezultatu 48:40.

Ketvirtajam ketvirtyje turkai buvo vėl sumažinę atotrūkį, bet kėlinuko viduryje L.Kleiza sumetė baudas ir atstatė dviženklę persvarą – 60:50. Ketvirčio pabaigoje mūsiškiai pradėjo klysti, o tuo naudojosi varžovai, kurie sumažino savo deficitą iki 3 taškų – 69:72. Likus 19 sekundžių L.Kleiza pataikė vieną baudą ir komandas skyrė 4 taškai. Enderas Arslanas taip pat pataikė vieną baudą, bet čia pat skaudžiai suklydo lietuviai, o E.Arslanas tritaškiu išlygino rezultatą – 75:75. Turkai netgi turėjo galimybę išplėšti pergalę, tačiau jų ataka buvo nesėkminga ir komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą.

Pratęsimo metu mūsiškių oponentai buvo visa galva pranašesni, tuo tarpu lietuviai atrodė palūžę. Ermalo Kurtoglu dėjimas su Dariaus Songailos pražanga visiškai palaužė Lietuvos rinktinę (86:81), o po to mūsiškiai šiame susitikime net nesistengė ką nors pakeisti.

Lietuviai šįkart tradiciškai suklydo „tik“ 28 kartus, turkai – 19. Abi komandos prasižengė net po 32 kartus.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė D.Songaila, surinkęs 17 taškų (5 pražangos), L.Kleiza – 14 (6 atk. kam.), A.Macijauskas – 13, G.Gustas – 10 (5 pražangos), M.Kalnietis – 8 (4 atk. kam.), D.Lavrinovičius (7 atk. kam. 5 pražangos) ir P.Jankūnas – po 7, S.Jasaitis – 4, M.Žukauskas – 3, K.Lavrinovičius – 1.

Nugalėtojams E.Kurtoglu pelnė 24 taškus, E.Arslanas – 18, E.Ilyasova – 13, S.Erdoganas – 12 (5 pražangos).

Dėl 7 vietos Lietuvos rinktinė kovos su  Vokietija, kuri po dramatiškos kovos, paskutinėmis sekundėmis (73:75), nusileido Prancūzijos krepšininkams.

Komentarai