A.Bagatskis: „Didžiausias darbas dar laukia“ 0

Kauno „Žalgirio“ komandos pasiruošimo ateinančiam sezonui ciklas įgauna vis didesnį pagreitį. Apie komandą, žaidėjus, pralaimėtas rungtynes, kurių iš tikrųjų nebuvo pašnekėjome su Kauno klubo vyriausiuoju treneriu Ainaru Bagatskiu.

„Komanda yra pavargusi, tačiau taip ir turi būti. Praėjome sunkų fizinio pasirengimo procesą, tačiau viskas buvo taip, kaip planavome. Trečioji savaitė krepšininkams taip pat nebus lengva, krūviai nemažės, tačiau džiaugiuosi, kad iš žaidėjų veidų nedingsta šypsena, jie labai noriai dirba. Šiame etape tai yra svarbiausia, kad komandoje yra geros nuotaikos, visi draugiški, randa bendrą kalbą.

Stengiuosi neskirstyti žaidėjų pagal amžių – senas ar jaunas. Aišku, kartais atsiskleidžia tas jaunatviškumas, tačiau jie labai stengiasi, matyti, kad vaikinai turi tikslus ir supranta, jog jų nepasieks be sunkaus darbo. Manau, nebūsiu nieko originalaus pasakęs, bet taip yra.

Apie rungtynes su Permės „Ural Great“…

„Jų net negalima pavadinti rungtynėmis. Prieš mačą mes susitarėm su Permės „Ural Great“ vadovais, kad tai bus tik paprasta treniruotė. Norėjau, kad mūsų vaikinai prasibėgiotų po sunkių fizinio paregimo treniruočių,. Jau teko skaityti, kad „Ural Great“ nugalėjo „Žalgirį“. Bet rusų klubas žaidė su užsieniečiais, jie jau turėjo keletą draugiškų rungtynių ir žaidė prieš jaunus „Žalgirio“ žaidėjus. Mūsų gretose tik V.Ginevičius buvo vyresnis nei 22-ejų metų. “Ural Great” tiesiog buvo reikalinga tokia skambi publikacija , todėl ta informacija tapo vieša, nors prieš rungtynes mes susitarėm, kad jokio viešumo nebus. Pasikartosiu, kad tai buvo ne rungtynės, tai buvo tiesiog treniruotė, net statistika nebuvo vedama."

Vis dėlto…

"Žalgiriečiai metė daug laisvų metimų, daug jų buvo netaiklių, tačiau tai suprantama, nes žaidėjai dabar didžiausią dėmesį skiria fiziniam pasirengimui. Džiugino, jog krepšininkai turėjo palankias situacijas metimui, mokėjo susikurti progas, rado poziciją aikštėje – su puolimo organizacija viskas gerai. Buvau patenkintas žaidimo eiga. Aišku, visas rungtynes laimėti reikia, visada norisi. Prieš mačą sakiau vaikinams, kad nesvarbu, jog čia treniruotė, reikia stengtis. Tai nereiškia, kad jei mes stengsimės, tai būtinai laimėsim, bet stengtis vis tiek reikia."

Apie naują fizinio parengimo trenerį…

"Dar prieš tai kai, kai S.Kavaliauskas buvo pakviestas prisijungti prie “Žalgirio”, su juo kelis kartus susitikau – pakalbėjome, aptarėme treniruočių metodus. Pasakiau, ko man reikia iš fizinio parengimo trenerio. Dabar mes priprantame vienas prie kito. Sigitas jau supranta, ko aš noriu, aš matau, ką jis gali. S.Kavaliauskas dirba šiuolaikine metodika, jis yra modernus treneris, mes abu keičiamės informacija, vyksta konstruktyvus darbas.

Sunkumai…

"Yra sunkumu, nes dar ne visi krepšininkai kartu. Galima sakyti, jog BBL rungtynėse su Talino “Kalev” susirinks visa komanda.

M.Machado atvyks jau netrukus, M.Popovičius ir H.Mottola žaidžia kvalifikacinėse varžybose į Europos čempionatą, todėl atvyks vėliau. Aš ramus dėl jų fizinės formos, tiek M.Popovičius, tiek H.Mottola yra profesionalai , rinktinių lyderiai. M. Machado talentingas ir labai naudingas krepšininkas. Pasaulio čempionate brazilas nebuvo toks rezultatyvus kaip įprasta, tačiau man patiko kad jis susikūrė situacijas, po kurių drąsiai atakavo ir atakavo daug. Nepataikė tai nepataikė, tai galima pakeisti, va, jei jis nesugebėtų susikurti progų, tai jau būtų problema. Tokios pozicijos žaidėjo “Žalgiriui” trūko praėjusiame sezone , tokio, kuris nebijo imtis iniciatyvos ir gali mesti.

Didžiausias darbas dar laukia – pripratinti žaidėjus vienas prie kito. Net ir rinktinių lyderiai turės išmokti dalintis kamuolį, jis aikštėje bus tik vienas."

Komentarai