Žalgirietis nusivylė pasaulio čempionatu 0

Dovilė KAMARAUSKIENĖ, "Kauno diena"

Lietuvos rinktinės ir Kauno “Žalgirio” puolėjas Paulius Jankūnas į pasaulio čempionatą Japonijoje išvyko tikėdamasis būti naudingas nacionalinei ekipai. Tačiau 22 metų 203 cm ūgio krepšininkui neteko daug pasireikšti – didžiąją laiko dalį jis praleido ant atsarginių žaidėjų suolo.

P.Jankūnas žaidė tik šešeriose iš 9 rungtynių, per kurias aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 10 minučių, pelnydavo po 3,4 taško, atkovodavo po 3,2 kamuolio ir atlikdavo po vieną rezultatyvų perdavimą.

Prieš pasaulio čempionatą P.Jankūnas buvo įtrauktas į talentingiausių žaidėjų sąrašą. Už labiausiai patinkančius buvo galima balsuoti FIBA interneto svetainėje. Iš pradžių P.Jankūnas buvo tarp lyderių, tačiau vėliau, daugiausia laiko praleidęs ant atsarginių suolo, jis turėtas pozicijas užleido kitiems.

P.Jankūnas “Kauno dienai” atvirai sakė, kad pasaulio čempionate jo lūkesčiai nepasitvirtino.

– Pauliau, ar nesijaučiate nusivylęs pasaulio čempionatu?

– Be abejo, jaučiuosi nusivylęs. Tikrai tikėjausi, kad užimsime aukštesnę vietą ir geriau žaisime. Kažkodėl atsitiko kitaip, likome septinti. Nors pergalė prieš Vokietiją truputį pataisė nuotaiką.

– Ar nejaučiate nuoskaudos dėl to, kad pats mažai laiko praleisdavote aikštėje?

– Taip, dėl to irgi jaučiuosi nusivylęs. Kiekvienas krepšininkas nori kuo daugiau žaisti, aš – taip pat. Todėl nesu patenkintas, kad tiek laiko praleidau ant atsarginių žaidėjų suolo. Bet ką darysi, reikės laukti savo valandos. Žinoma, tarp puolėjų šįkart buvo kaip niekada didelė konkurencija. Nors aš jos nebijau, bet sėdėdamas ant suolo negalėjau konkuruoti su kitais.

– Ar nepagalvojote, kad be reikalo vykote į pasaulio čempionatą? Geriau tą laiką būtumėte išnaudojęs atostogoms.

– Neslėpsiu, buvo ir tokių minčių, nes labai norėjau daugiau žaisti. Bet buvo smagu ir pasaulio čempionate dalyvauti, pamatyti Japoniją.

– “Žalgiris” jau pradėjo rengtis naujam sezonui. Grįžęs namo iškart prisijungsite prie komandos?

– Nežinau, nes dar nekalbėjau nei su klubo vadovais, nei su treneriu. Manau, jie supras ir mane, ir Mantą Kalnietį, ir gausime kelias dienas poilsio. Nesvarbu, kad Japonijoje nedaug žaidžiau, tačiau pasaulio čempionatui rengiausi visą vasarą.

– Namų jau nematėte beveik mėnesį. Ar neatsibodo Japonijoje?

– Pastarąją savaitę jau labai sunku buvo. Aišku, jeigu būtume kovoję dėl medalių, būtų kita nuotaika ir tuomet apie namus mažiau galvotume. Bet po tokio pralaimėjimo Turkijai būti Japonijoje visai nesinorėjo, tuomet ir pradėjome ilgėtis namų. Juk prieš Japoniją savaitę dar praleidome Korėjoje.

– Kokį įspūdį paliko Japonija?

– Tiesą sakant, nusivyliau. Tikėjausi didesnio įspūdžio. Hamamacu, kur žaidėme grupės varžybas, apskritai priminė kaimą.

Komentarai