„Žalgiris“ pateko į C grupę (papildyta) 0

Graikijos sostinėje Atėnuose ištraukti 2006/2007 metų sezono Eurolygos burtai, kurie suskirstė 24 ekipas į tris grupes. Burtų traukimo ceremonijoje "Žalgirį" atstovavo klubo viceprezidentas Gediminas Navikauskas ir vyr.treneris Ainaras Bagatskis. Prieš ceremoniją buvo apdovanotas Eurolygos geriausio metų trenerio vardą gavęs Maskvos CSKA strategas Ettore Messina ir metų geriausiu klubo vadovu pripažintas Maskvos ekipos galva Sergejus Kusčenka. Burtų traukimo ceremonijoje dalyvavo K.Kemzūra, A.Macijauskas, kartu su visa "Olympiacos" komanda. Su lietuviais šnekėjosi "Žalgirio" treneris A.Bagatskis. "Žalgirio" strategas viešbutyje, kuriame apsistojo renginio dalyviai, sutiko "Panathinaikos" naujoką R.Javtoką, su kuriuo kalbėjo apie treniruotes Atėnų klube. R.Javtokas pripažino, jog treniruotės yra labai sunkios, treneris Ž.Obradovičius nedaro jokių nuolaidų žaidėjams, dalyvavusiems pasaulio čempionate Japonijoje.

A grupė B grupė C grupė TAU Ceramica Maccabi Tel Aviv CSKA Moscow Olympiacos Panathinaikos Winterthur FCB Efes Pilsen Unicaja Benetton Treviso Climamio Cibona Zagreb Fenerbahce Ulker Prokom Trefl Union Olimpija Žalgiris Kaunas Dynamo Moscow Partizan Belgrad Pau Orthez Le Mans Sarthe Lottomatica Roma Aris TT Bank Rhein Energie DKV Joventut Eldo B.Napoli Pirmąsias rungtynes Kauno "Žalgiris" žais išvykoje su Trevizo "Benetton" komanda. Atidarymo rungtynės vyks spalio 23 dieną Badalonoje, kur vietos "Joventut" susitiks su Atėnų "Panathinaikos".

Kauno "Žalgirio" viceprezidentas G.Navikauskas sakė, jog grupė sudėtinga, galbūt būtų buvę geriau patekti į A grupę, nes tiek B, tiek C grupėje yra labai apylygės komandos. Barcelona ir CSKA yra lyderiai, visi kiti klubai yra įveikiami, nors viską parodys pirmosios rungtynės, kuomet paaiškės, kokio pajėgumo yra ekipos. "Atvažiuos daug gerų komandų, bus daug gerų rungtynių, todėl lauksime daug žiūrovų ir didelio palaikymo."

Kauno "Žalgirio" generalinis direktorius Ginas Rutkauskas taip pat pripažino, jog "Žalgiris" pateko į sudėtingą grupę, tačiau apskritai visos grupės yra apylygės. C grupėje galima išskirti Eurolygos čempioną Maskvos CSKA, Barselonos klubą, sunku žaisti bus su Fenerbahce Ulker. "Pirmoji žalgiriečių dvikova bus išvykoje, todėl tikrai nebus lengva. Pau Orthezo, Salonikų "Aris" ir Napolio komandos yra Europos vidutiniokės, kurias turime įveikti. Aišku, nei vienai komandai neatiduosme pergalės, su kiekviena kovosime. Mūsų vienintelis tikslas – patekti į kitą etapą. Džiaugiuosi, jog į "Žalgirio" grupę nepateko pajėgios Eurolygos debiutantės "DKV Joventut" ir Romos "Lottomatica". Laukia labai įdomus ir intriguojantis sezonas. " – sakė G.Rutkauskas.

Buvęs žalgirietis, olimpinis čempionas Modestas Paulauskas sakė, jog "Žalgiris" yra pajėgus patekti į kitą etapą. Veteranas taip pat išskyrė dvi komandas favorites – "Barceloną" ir Maskvos CSKA, kuri po tokio sėkmingo sezono tikrai nenuleis rankų. "Neaišku, kokia šį sezoną bus Trevizo "Benetton" ekipa, bet ją taip pat priskirčiau prie stipresniųjų. Kitos komandos, su kuriomis teks žaisti "Žalgiriui", yra vidutinio lygio, todėl manau, jog "Žalgiris" turi visus šansus. Apskritai visos grupės yra apylygės, visos komandos yra įveikiamos, linkiu "Žalgiriui" didžiausios sėkmės" – teigė M.Paulauskas.

Buvęs ilgametis Kauno "Žalgirio" žaidėjas Vitoldas Masalskis antrino kolegai ir sakė, jog "Žalgiris" tikrai pateks į kitą etapą. Žalgirietis išskyrė Maskvos CSKA ir Barselonos komandą kaip ryškesnes grupės komandas, veteranas taip pat pripažino, jog šiemet Salonikų "Aris" atrodo neblogai sukomplektuota. "Norėčiau pagirti ir "Žalgirio" komplektaciją, kuri šiemet yra labai protinga. Kauno klubas yra pajėgus kovoti su visais Europos grandais. Ko gero, stipriausia yra B grupė, tačiau kolkas tik "ant popieriaus", tikrasis komandų pajėgumas paaiškės po pirmųjų rungtynių. Aišku, į finalinį ketvertą veržte veršis graikų komandos, ypač Atėnų "Panathinaikos", vadovaujama, mano manymu, vieno geriausių Europos trenerių Želko Obradovičiaus."

Rungtynių kalendorius:

"Benetton" – "Žalgiris" (spalio 25-26 d.)
"Žalgiris" – "Eldo B. Napoli" (lapkričio 1-2 d.)
"Žalgiris" – "Winterthur" (lapkričio 8-9 d.)
"Fenerbahce Ulker" – "Žalgiris" (lapkričio 15-16 d.)
"Žalgiris" – CSKA (lapkričio 22-23 d.)
"Aris TT Bank" – "Žalgiris" (lapkričio 29-30 d.)
"Žalgiris" – "Pau Orthez" (gruodžio 6-7 d.)
"Žalgiris" – "Benetton" (gruodžio 13-14 d.)
"Eldo B. Napoli" – "Žalgiris" (gruodžio 20-21 d.)
"Winthentur" – "Žalgiris" (sausio 3-4 d.)
"Žalgiris" – "Fenerbahce Ulker" (sausio 10-11 d.)
CSKA – "Žalgiris" (sausio 17-18 d.)
"Žalgiris" – "Aris TT Bank" (sausio 24-25 d.)
"Pau Orthez"" – "Žalgiris" (sausio 31-vasario 1 d.)

Komentarai