Valjadolido klubas pagerbs Sabą 0

Sportalas.com
Rugsėjo 20-ą dieną Valjadolide vietos klubas "Forum" žais draugiškas rungtynes prieš Žalgirį. Ispanų klubui tai bus sezono atidarymo rungtynės bei klubo 20-mečio jubiliejus. Šventėje bus pagerbtas ir Arvydas Sabonis, į šį klubą atvykęs iš "Žalgirio" po Seulo Olimpiados 1989 metais. Forum Filatelico buvo pirmasis Sabo klubas užsienyje iš kurio vėliau jis išvyko į Madrido Real. Valjadolido spauda skelbia, kad klubas jau gavo Arvydo Sabonio patvirtinimą dėl dalyvavimo.

Vienas buvusių to meto Valjadolido žaidėjų, dabartinis klubo vadybininkas Lalo Garcia minimas kaip renginio iniciatorius. L.Garcia sakė, kad iki šiol palaiko labai draugiškus santykius su Sabu, nes vieną sezoną kartu gyvendavo viename viešbučio kambaryje komandos išvykose. L.Garcia taip pat prisiminė, kad vieną kartą po rungtynių prieš Salonikų "Iraklis" Sabas į kambarį grįžo su 2 vodkos buteliais, mat Lietuva paskelbė Nepriklausomybę nuo Sovietų ir žaidėjai tai atšventė.

Valjadolido "Forum" ekipai yra atstovavę ir V.Chomičius, Oscaras Schmidtas, V.Tichonenko, A.Fetisovas, C.Myersas, Juan Antonio Corbalanas

Komentarai