Kauno „Žalgiris“ pergale baigė pasirodymą Prancūzijoje 0

Kauno “Žalgirio” krepšininkai pergalingai baigė keturių komandų draugišką turnyrą Prancūzijoje. Kauniečiai rezultatu 108:93 įveikė Belgijos taurės savininkę Monso Eno "Dexia" (Belgija) ekipą, kuri penktadienį 62:67 nusileido būsimajam kauniečių varžovui ULEB Eurolygoje vietos Po Ortezo "Elan Bernais" klubui.

Po mačo “Žalgirio” vyriausiasis treneris A.Bagatskis sakė, jog visi krepšininkai turėjo labai daug motyvacijos ir noro laimėti, todėl jau nuo pat pirmojo kėlinuko rungtyniavo susikaupę ir dominavo aikštėje. Žaidimas buvo aktyvus, krepšininkai surengė daug greitų atakų. Žalgiriečiai tiek puolime, tiek gynyboje žaidė labai sėkmingai. Puikiai pasirodė ką tik prie komandos prisijungęs kroatas Marko Popovičius, kuris dar iki didžiosios pertraukos atliko net 7 rezultatyvius perdavimus. Anot stratego, tokio naudingo žaidimo jis ir tikėjosi ir “Žalgirio” naujoko.

Antroje dvikovos dalyje žalgiriečiai truputį atsipalaidavo, pradėjo dažniau klysti ir leido priartėti varžovams, tačiau visą rungtynių laiką sugebėjo išlaikyti gana saugią 10 taškų persvarą. Treneriui nepatiko tai, jog žaidėjai padarė labai daug klaidų – 25, tačiau A.Bagatskis pažymėjo, kad ekipos susižaidimas ir branda yra tik laiko klausimas. Krepšininkai daug klydo norėdami vienas kitam padėti, tačiau šįkart iš visų šių pastangų buvo daugiau žalos nei naudos.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo Paulius Jankūnas, kuris pelnė 23 taškus. Jam gerai talkino M.Machado, kurio sąskaitoje – 19 taškų ir 4 rez.perd. 16 įmetė ir 6 rez.perd. atliko V.Pečiukas, kurio pasirodymu liko labai patenkintas A.Bagatskis. Treneris labai gyrė kroatą M.Popovičių, kurio atėjimas pakeitė, pagyvino komandos žaidimą. Įžaidėjas sugebėjo sėkmingai įsilieti į komandos žaidimą – šiame mače jis atliko dvigubą dublį – pelnė 14 taškų ir atliko 11 rez. perdavimų. Tiek pat, 14 taškų savo komandai įmetė ir amerikietis Tanoka Beardas, pastarajam A.Bagatskis taip pat negailėjo gerų žodžių.

Rytoj žalgiriečiai išvyksta į Ispaniją, kur tęs pasiruošimą naujam sezonui. Čia prie komandos jau prisijungs ir Suomijos rinktinės lyderis Hanno Mottola.

Breste vykusio turnyro nugalėtoju tapo Prancūzijos "Chalon/Saone" klubas, finalo rungtynėse rezultatu 87:76 nugalėjęs kitą šios šalies ekipą – būsimą Kauno "Žalgirio" varžovę Eurolygoje "Pau-Orthez" komandą.

Komentarai