Jaunieji žalgiriečiai pergale pradėjo NKL čempionatą 0

Kauno „Žalgirio“ jaunimas šiandien, savo aikštėje, sužaidė pirmąsias 2006/07 m. sezono NKL čempionato rungtynes su Prienų „Rūdupis“ ekipa ir šventė užtikrintą pergalę rezultatu 81:57.

Pirmajame kėlinyje sėkmingiau startavo svečiai, sužaidus dvi minutes, jie pirmavo 2:8. Dar po minutės Prienų klubo krepšininkų persvara padidėjo iki aštuonių taškų. Prieniškiai agresyviai gynėsi ir šeimininkams buvo sunku rasti atakų tęsinius. Įpusėjus ketvirčiui septynių taškų persvarą išlaikė „Rūdupis“ (5:14). “Žalgiris – SM” komandos kapitonas T.Barštys po taiklaus tolimo metimo sumažino Kauno klubo atsilikimą iki šešių, tačiau varžovai jau kitoje atakoje vėl atstatė solidesnį devynių taškų pranašumą (8:17). O po dviejų taikių P.Abramavičiaus baudų metimų, Prienų klubo persvara tapo dviženklė (8:19). Iki pat šio kėlinuko pabaigos aikštėje dominavo svečiai, kurie demonstravo įvairiapusiškesnį bei sėkmingesnį žaidimą (15:24).

Antrame ketvirtyje vaizdas aikštėje pasikeitė. R.Ūzas tolimu metimu sumažino “Žalgiris – SM“ ekipos atsilikimą iki šešių (18:24). Sužaidus dvi minutes, varžovų persvara ištirpo iki trijų, o netrukus A.Milaknis tritaškiu šūviu ją sumažino iki minimumo( 23:24). Kauno klubas spurtavo 8:0 ir suaktyvinę gynybą per keturias minutes neleido priešininkams įmesti nei taško, o rezultatas tapo lygus (24:24). Įpusėjus kėliniui vis dar lygybė (26:26). Abi komandos darė nemažai žaidybinio broko. Tačiau varžovų puolimas pradėjo strigti prieš Kauno klubo zoninę gynybą, tuo tarpu žalgiriečiai pamažu perėmė iniciatyvą ir iki didžiosios pertraukos jau pirmavo dešimties taškų skirtumu (41:31).

Trečiajame kėlinyje toliau kontroliavo žaidimo eigą ir po trijų minučių turėjo vienuolikos taškų pranašumą (48:37). Dar po dviejų minučių šeimininkų persvara šoktelėjo iki penkiolikos (52:37). Kauno klubo krepšininkai buvo tikslesni ir pasiaukojamai kovojo dėl atšokusių kamuolių.Varžovai dažnai kauniečius sustabdydavo tik pražangomis.

Iki pat ketvirčio pabaigos Prienų klubo krepšininkai nerado jokių priešnuodžių tokiam sėkmingam ir efektyviam Žalgiris – SM“ komandos žaidimui ir tik didino taškų deficitą (67:44).

Paskutinė mačo dalis taip pat klostėsi pagal žalgiriečių scenarijų. Kauno klubo krepšininkai demonstravo akiai gražų krepšinį ir susilaukė daug žiūrovų simpatijų. Rungtynių baigtis jau nekėlė abejonių, todėl šeimininkai žaidė ramiai ir užtikrintai. Įpusėjus kėliniui Kauno klubas pirmavo septyniolikos taškų skirtumu (72:55), o likusi dvikovos dalis buvo tik formalumas. „Žalgiris – SM“ komanda šventė užtikrintą pergalę rezultatu 81:57.

Rezultatyviausi žaidėjai.:
Kauno "Žalgiris-Sabonio mokykla – Artūras Milaknis (16), Rokas Ūzas (14), Paulius Kleiza (13)
Prienų "Rūdupis" – Paulius Abramavičius (22), Eimutis Petravičius (13), Vytas Vaikšnis (7)

Komentarai