„Žalgirio“ jaunimas patyrė antrą nesėkmę iš eilės 0

Šiandien NKL turnyro lyderiai Kauno „Žalgirio“ jaunimas savo aikštėje susitiko su lygos bronzos medalių laimėtojais Anykščių „Punktuko – Jarimpekso“ krepšininkais ir turėjo pripažinti jų pergalę rezultatu 66:90.

Rungtynės prasidėjo rezultatyviai, abi komandos gerai pataikė nuo tolimų distancijų, tačiau didesnės persvaros neįgijo nei šeimininkavę žalgiriečiai, nei svečiai iš Anykščių. Vyko lygi ir atkakli kova. Kauno klubo gretose išsiskyrė po traumos neseniai sugrįžęs Povilas Butkevičius, kuris vedė savo komandą į priekį. Po dešimties minučių – 27:25 „Žalgiris – SM“ naudai.

Antrajame ketvirtyje vaizdas aikštėje nesikeitė. Toliau abi komandos demonstravo atkaklią ir intriguojančią kovą. Ekipoms iki pat didžiosios pertraukos nepavyko susikrauti didesnio pranašumo, dažnai rezultatas buvo lygus arba skirtumas siekė tik 2-4 taškus. Kauniečiai labai taikiai metė iš dvitaškio zonos (18/13), truputį geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių ir likus žaisti keturias minutes, pirmavo keturiais taškais. Tačiau netrukus „Puntuko – Jarimpekso“ krepšininkai vėl pasivijo varžovus,o geriau sužaidę kėlinuko pabaigą ir nutolo. Po dvidešimt minučių – 38:46. “Žalgirio“ jaunimo komandą ir toliau į priekį tempė sėkmingas P.Butkevičiaus žaidimas, tačiau trūko kitų Kauno klubo krepšininkų pagalbos.

Po didžiosios pertraukos rungtynės jau klostėsi svečiams naudinga linkme. Tikslesni ir greitesni buvę anykštėnai pamažu didino atotrūkį. Kauno klubo krepšininkams krepšys šioje dvikovos dalyje buvo tarsi užrištas, o ramiai ir užtikrintai žaidusi „Puntuko – Jarimpekso“ komanda iki kėlinuko pabaigos padidino savo persvarą jau iki dviženklio skaičiaus – 50:65.

Paskutiniame ketvirtyje žalgiriečių deficitas – triuškinantis. Sužaidus beveik dvi minutes, šeimininkai atsilikinėjo jau devyniolikos taškų skirtumu, o jų žaidimas neteikė didesnių vilčių, jok rungtynių eiga gali pasikeisti. Klaidos ir netaiklūs metimai neleido „Žalgiris -SM“ klubui atsitiesti, įpusėjus ketvirčiui, komandas skyrė 23 taškai. Kauno klubo treneris išleido antro penketo žaidėjus, o likęs rungtynių laikas buvo tik formalumas. Finalinė dvikovos sirena paskelbė pelnytą varžovų pergalę rezultatu 66:90.

Rezultatyviausi žaidėjai.:
Kauno "Žalgiris-Sabonio mokykla" – P. Butkevičius (19), D. Motiejūnas (9), A. Milaknis (8)
Anykščių "Puntukas-Jarimpeksas” – A. Žukauskas (20), A. Panavas (18), B. Steponėnas (15)

Komentarai