Marko Popovičius: „Viena nesėkmė nieko nereiškia“ 0

Kauno „Žalgiris“ šį ketvirtadienį ( 11.02) žais ULEB Eurolygos antrojo turo rungtynes su Neapolio „Eldo Basket“ komanda iš Italijos. Nors pirmoje, stipriausio Senojo žemyno klubinių komandų turnyro, dvikovoje žalgiriečiai, Italijoje, turėjo pripažinti varžovų, Trevizo „Benetton“ krepšininkų, pranašumą (95:82), tačiau nesėkmingas startas tik dar labiau paskatino Kauno klubo krepšininkus susitelkti ir namų arenoje pademonstruoti kuo geresnį žaidimą.

„Eldo Basket“ debiutas Eurolygoje taip pat nebuvo sėkmingas. Neapolio komanda savo aikštėje pralaimėjo (64:74) čempionų titulą ginančios Maskvos CSKA ekipa, tačiau įrodė, jog ir favoritams gali apsunkinti gyvenimą.

„Būsimieji mūsų varžovai labai šoklūs, todėl itin sėkmingai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Visų žaidėjų fiziniai duomenys yra labai geri, jie moka kibiai ir agresyviai gintis. Italų komandos krepšininkai stiprūs individualiu žaidimu, propaguoja amerikietišką žaidimo stilių – pora derinukų, užtvara, žaidėjai susikeičia ir žaidžia vienas prieš vieną. Ypač „mažieji“ krepšininkai pasižymi pavojingu žaidimu vienas prieš vieną.

Radome ir silpnesnių „Eldo Basket“ komandos žaidimo pusių, bandysime jų spragas išnaudoti savo naudai. Jei lyginti buvusius ir būsimus varžovus iš Italijos – „Eldo Basket“ geriau ginasi nei „Benetton“ komanda ir, kaip jau minėjau anksčiau, krepšininkų individualus pajėgumas yra didesnis. Trevizo ekipoje meistriškumu ryškiai išsiskyrė vienintelis amerikietis Spenceris Nelsonas, Neapolio klube bet kuris žaidėjas gali pridaryti daug problemų.

Žalgiriečiai gana sėkmingai organizuoja puolimą, dabar treniruotėse akcentuojame gynybą – ją reikia gerinti, ypač grupinius veiksmus gynyboje. Yra ir atskirų žaidėjų, kurie daro grubias klaidas gynyboje, tačiau visai komandai reikia daugiau kalbėtis, trūksta savitarpio supratimo, ryšio tarp krepšininkų. „ – sakė „Žalgirio“ treneris Rimantas Grigas.

„Stengsimės, jog vaizdas, kurį ketvirtadienį pamatys į sporto halę susirinkę žiūrovai, bus visiškai kitoks, kokį jie matė, kai mes žaidėme Trevize. „- pažymėjo strategas.

„Prieš „Benettoną“ turėjom daug šansų laimėti, tačiau prastai sužaidėme gynyboje“ – kalbėjo „Žalgirio“ įžaidėjas Marko Popovičius. „Kai žaidi išvykoje, negali atsipalaiduoti, o mes leidome pabėgti varžovams. Trevizo klubui įmetėme 82 taškus, vadinasi, turime pavojingą puolimą, daug potencialo ir galime nugalėti bet ką. Dabar turime gerinti gynybą ir žingsnis po žingsnio eiti pirmyn. Viena nesėkmė nieko nereiškia.“ – tikino kroatas.

Komentarai