„Eldo Basket“ svajonė –TOP 16 0

Šiandien popiet į Kauną atvyko būsimieji „Žalgirio“ varžovai iš Italijos – Neapolio „Eldo Basket“ komanda. Rytojaus Eurolygos rungtynėse svečiai pasiryžę mesti iššūkį žalgiriečiams ir įvykdyti planą maksimum – iš čia parsivežti pergalę.

„Eldo Basket“ vyr. treneris Pier Luigi Bucchi: „Eurolygoje esame naujokai, todėl mums nėra lengva, tačiau kiekviename mače sieksime pergalės iki paskutinės sekundės, stengsimės visiems priešininkams kuo labiau apsunkinti gyvenimą – toks yra komandos tikslas.Svajonė – patekti į TOP 16 etapą. Italijos čempionate stengsimės išlaikyti pernai iškovotas aukštas pozicijas ir būti greta pajėgiausių ekipų.

Stiprioji „Eldo Basket“ žaidimo pusė – komanda, tuomet kai visi penki aikštėje esantys krepšininkai randa bendrą kalbą. Kol kas dažniau matau atskirų žaidėjų pastangas iškovoti pergalę – jei rytoj matysiu visumą, tuomet laimėsime mes.“

Kaip vieną komandos lyderių Pier Luigi Bucchi išskyrė amerikietį Tierre Brown. Gynėjas pirmoje Eurolygos dvikovoje su Maskvos CSKA pelnė 24 taškus ir atkovojo keturis kamuolius bei atliko du rezultatyvius perdavimus.

Kalbėdamas apie „Žalgirį“, italų strategas pripažino, jog Kauno klubas turi daug patirties tokio lygio varžybose, o savo aikštėje yra beveik nenugalimas. „Pavojingiausia „Žalgirio“ jėga – Tanokos Beardo ir Marko Popovičiaus duetas.“ – sakė P.L.Bucchi.

"Noriu palinkėti „Žalgiriui“ labai sėkmingo sezono ir pergalių, tačiau visų kitų pergalių, ne tuomet kai žaidime mes. Savo ekipai linkiu, kad išpildytų svajonę – patektų į TOP 16" – pripažino strategas.

"Eldo Basket" gynėjas Tierre Brawn: „Jei kalbant apie puolimą, didesnių problemų neturime, reikia gerinti gynybą, labiau susikaupti prieš kiekvienas rungtynes. Man pačiam patinka greitas, aktyvus žaidimas, sėkmingai perduoti kamuolį komandos draugams, kibi gynyba.

Apie „Žalgirį“ daug pasakyti negaliu, nes nemačiau jų žaidžiant ir tik šiandien (11.01) kartu su komanda žiūrėsim vaizdajuostes. Kauno klubas, kaip ir mes, startavo Eurolygoje pralaimėjimu, todėl pergalė jiems reikalinga, ypač namų aikštėje. „

Komentarai