„Žalgirio“ jaunimas nutraukė pralaimėjimų seriją 0

Šiandien „Žalgirio“ jaunimas, savo aikštėje, sužaidė NKL čempionato rungtynes su Jonavos „SK Dextera“ krepšininkais ir nugalėjo varžovus rezultatu 102:87

Pirmajame kėlinyje sėkmingiau startavo žalgiriečiai, kurie, vedami sėkmingio aukštaūgio Donato Motiejūno žaidimo, iš karto perėmė iniciatyvą ir pamažu didino pranašumą. Šeimininkai geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių, buvo greitesni ir taiklesni ir po dešimties minučių pirmavo devynių taškų skirtumu (28:19).

Antrame ketvirtyje vaizdas aikštėje pasikeitė – abi komandos darė daug žaidybinio broko, dažnai klydo. Toks krepšinis aikštėje vyravo penkias minutes, tačiau vėliau „Žalgiris – SM“ komanda susikaupė ir, baigiantis kėlinukui, pataikiusi keturis tolimus metimus iš eilės, spurtavo 12:0 bei susigrąžino žaidimo kontrolę bei pranašumą į savo rankas (56:50).

Po didžiosios pertraukos aktyviau ir energingiau žaidė Jonavos krepšininkai, kurie, įpusėjus kėlinukui, buvo priartėję iki trijų taškų. Tačiau svečiam koją kišo dažnos klaidos, kuriomis puikiai naudojosi žalgiriečiai, neleidę įsibėgėti „SK Dextera“ krepšininkams. Tačiau problemų turėjo ir Kauno klubas – baigiantis ketvirčiui traumą gavo gynėjas Š.Vasiliauskas. Jis aikštėje daugiau nepasirodė. Ši netektis privertė mobilizuotis jaunuosius žalgiriečius, kurie paskutiniame kėlinuke pademonstravo užtikrintą ir solidų žaidimą ir nugalėjo varžovus rezultatu 102:87.

Komentarai