A.Bagatskis: „Žaisti tokioje atmosferoje – tiesiog „kaifas“ 0

Arijus Žakas, Krepsinis.net

Pirmose Eurolygos rungtynėse namuose Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo nesudėtingą pergalę prieš Neapolio „Eldo Basket“ komandą (83:65). Po mačo vykusioje spaudos konferencijoje, nuomonę apie susitikimą pareiškė abiejų komandų treneriai.

„Eldo Basket“ vyriausiasis treneris Pier Luigi Bucchi: "Sveikinimai „Žalgiriui“. Jie žaidė geras rungtynes. Turime tik vieną Eurolygos patirties turintį krepšininką. Kol nesuprasime Eurolygos rungtynių vertės, tol bus sunku žaisti ir iškovoti pergalę. Kiekvienas mačas čia yra sudėtingas ir turi didelę vertę. Esame mažiau patyrusi komanda ir iš tokių rungtynių kaip prieš CSKA ar „Žalgiris“ privalome daug ko pasimokyti.

Ar galime išeiti į aikštelę Italijoje? (Nusijuokė) Nežinau, ar tai diskusinis klausimas, kalbuosi ir bendrauju su žaidėjais, todėl kartais peržengiu trenerio zoną, tačiau tai tik įrodo mano aistrą ir užsidegimą rungtynių metu."

"Žalgirio" vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis: „Kaip sakiau prieš rungtynes, svarbiausia rungtyniauti gynyboje ir neleisti varžovams atkovoti kamuolius. Užtikrintai laimėjo atkovotus kamuolius ir gal tai yra vienas pergalės priežasčių. Antra sąlyga buvo neskubėti ir beveik visą laiką žaidėme subalansuotą krepšinį. Stengėmės ilgiau laikyti kamuolį. Marko yra labai emocionalus, karštas ir užsidegęs sportininkas, jis visada nori laimėti ir kartais paskuba, tačiau šiandien jis žaidė labai stabiliai.

Esu sakęs, kad skuboti metimai trukdo laimėti, o esame jauna komanda ir dažnai perskubame. Norime, kad varžovai dirbtų gynyboje, o ne būtų atsipalaidavę. Žinojome, kad iniciatyvos imsis Brownas ir Triepagnieras, kurie atakuos daug. Todėl stengėmės, kad jiems tai būtų daryti kuo sudėtingiau. Jeigu pažiūrėti į statistinį protokolą, matosi, kad jie metė, tačiau pataikymo procentas varžovų trenerio neturėtų džiuginti (15/33).

Tai statistinio protokolo paaiškinimai apie pergalę. Tačiau be viso to, buvome labai gerai nusiteikę laimėti. Nebuvo emocinio protrūkio, neperdegė ir stengėsi visų rungtynių metu. Matėme, kaip siautėjo žiūrovai, o tokioje atmosferoje žaisti yra tiesiog „kaifas“.

Kodėl neleidote mesti paskutinio metimo? Nes Mantas ką tik išėjo į aikštelę po ilgo laiko sėdėjimo ant atsarginių žaidėjų suolelio. Tačiau nežinia kas gali atsitikti, todėl negali žinot, ar pataikytume du taškus, ar padarytume klaidą. Kam rizikuoti? Be abejo, galėjome ir dviem taškais padidinti pranašumą, tačiau galėjome ir nukentėti.

Antras rungtynes žaidžia aštuoni žaidėjai, kodėl kiti nerungyniauja? Stengiuosi būti moderniu treneriu ir dažniausiai rungtyniaujame maždaug 8 krepšininkais. Tai ne LKL ir BBL, kur galima naudoti visus krepšininkus. Tačiau jeigu žaidėjai bus nusiteikę, jie kovos.

Machado, man rodos, užpyko ir nusiminė, jog nerungtyniavo. Jis labai norėjo žaisti, gydytojas jam neleido net treniruotis, o jis jau žaisdavo. Jis stengėsi ir labai norėjo, tačiau nenorėjome rizikuoti, tik neseniai praėjo jo reabilitacijos laikas. Svarbiausia buvo laimėti ir nenorėjome rizikuoti. Machado pradės rungtyniauti savaitgalį įvyksiančiose LKL rungtynėse. Duosime jam daugiau laiko aikštelėje ir tegul atgauna krepšinio žaidimo skonį.

Ar tenkina Kirko Penney žaidimas? Jo kontraktas baigiasi lapkričio 30 dieną. Jis labai stengiasi ir labai nori žaisti. Jam reikėtų daugiau dėmesio skirti atakuojant į krepšį."

Komentarai