J.C.Navarro: „Žalgiris“ – vienas stipriausių grupės varžovų“ 0

Barselonos „Winterthur FCB“ komanda, ne itin sėkmingai pradėjusi ACB lygos čempionatą (trys pergalės, keturi pralaimėjimai, 8 vieta ), Eurolygoje kol kas žengia be pralaimėjimų. Katalonai per du turus iškovojo abi pergales rungtynėse su Po Orthezo „Elan Bernais“ ir Trevizo „Benetton“ krepšininkais. Dabar Ispanijos klubas sieks vienintelio – Kaune pratęsti laimėtų Eurolygos rungtynių seriją.

Barselonos komanda vakar (11.08) po pietų į Kauno Karmėlavos oro uostą atskrido specialiu, užsakomuoju reisu.

Ispanijos ekipos vyriausiasis treneris Duško Ivanovičius tik išlipęs iš lėktuvo sakė, jog, nors komanda yra pasipildžiusi naujais žaidėjais, tačiau jos tikslai išlieka tie patys. Nors strategas iš pradžių pažymėjo, jog dabar katalonų pagrindinis tikslas, patekti į TOP 16 etapą, tačiau, veikiausiai, pasikuklino, nes „Barca“, kurios biudžetas siekia 24 milijonus eurų, sieks tik kelialapio į Atėnus, į miestą, kuriame bus surengtos finalinio ketverto varžybos.

D.Ivanovičius pripažino, jog komanda Ispanijos čempionate startavo nesėkmingai todėl, jog krepšininkai dar nebuvo susižaidę, turėjo mažai bendrų treniruočių, buvo neseniai susibūrę, turėjo traumų. ACB lygoje „Winterthur FCB“ tikslai taip pat tik patys aukščiausi – jei užimti ne pirmą vietą, tai būti tik tarp geriausių šalies komandų.

Barselonos ekipoje naudingiausiai žaidžia „La Bomba“ vadinamas ispanas Juanas Carlosas Navarro. Atakuojantis gynėjas per kiekvienas ACB lygos rungtynes pelno po 12.5 taško, atkovoja 2.8 kamuolio ir atlieka 3.3 rezultatyvaus perdavimo.

J.C.Navarro teigė, jog jo komanda, kuri yra pakankamai atsinaujinusi, pamažu pradeda įsibėgėti. Krepšininkas pažymėjo, jog ekipa dar nėra susižaidusi visu šimtu procentų, bet tai tik laiko klausimas. Kalbėdamas apie „Žalgirį“, ispanas išskyrė kroatą Marko Popovičių ir amerikietį Tanoka Beardą kaip pavojingiausius varžovų ginklus. Gynėjas sakė, kad Kauno klubas vienas iš stipriausių grupės priešininkų, todėl ispanai kovos negailėdami jėgų.

Paklaustas, ar nejaučia nuoskaudos dėl to, jog klubas neišleido į NBA, J.C.Navarro tikino, jog „Barcelonoje“ jaučiasi labai komfortabiliai ir yra patenkintas tiek komanda, tiek treneriais. Ispanas sakė, jog durys į NBA neužsidarė, tačiau dabar jis yra atsidavęs katalonų komandai.

Barselonoje rungtyniauja žalgiriečio Marko Popovičiaus komandos draugas nacionalinėje Kroatijos rinktinėje – aukštaūgis Mario Kasunas, kuris dar praėjusiame sezone gynė NBA komandos Orlando „Magic“ garbę. Tačiau Kroatijos krepšinio žvaigždė nutarė persikelti į Europą – į Barselonos miestą. Kodėl „Barcelona“? „O kodėl ne?“ – atsakė kroatas. „Čia puikūs treneriai, puikūs komandos draugai“ – pridūrė. Ką pasakysi Marko, kai jį pamatysi? „Labas“ – nusijuokė katalonų centras ir pažėrė daug komplimentų „Žalgirio“ įžaidėjui. „Per daug girti jo nenoriu, jis dabar bus mano priešas“ – nusišypsojo.

Nuotraukos: zalgiris.lt

Komentarai