Ainaras Bagatskis: „Neleisime CSKA šeimininkauti mūsų arenoje“ 0

Kauno „Žalgiris“ šį ketvirtadienį (11.23) priims dar vieną Eurolygos iššūkį – į Kauną atvyksta turnyro čempionai Maskvos CSKA krepšininkai. Rusai dabar užima antrąją grupės vietą, patyrę vienintelį pralaimėjimą trečiojo turo Eurolygos rungtynėse išvykoje su Po Orthezo „Elan Bernais“ krepšininkais. Vadinasi, maskviečiai yra nugalimi, tik reikia rasti pergalės receptą. Ir jį šįkart stengsis surasti žalgiriečiai.

„Komandai nesinorėjo peržiūrinėti rungtynių su Stambulo „Fenerbache – Ulker“ vaizdo įrašo – visi puikiai suprato, kad tai nebuvo geras mačas , vis kalbėjo kas ir kodėl nežaidė kaip turėjo, kodėl vienas ar kitas dalykas nepavyko. Visi žalgiriečiai dabar dega noru parodyti, kad rungtynės Stambule buvo tik išimtis, kuri daugiau nepasikartos.

Krepšininkai dabar dirba tik su viena mintimi – kaip kuo geriau pasiruošti dvikovai su CSKA. Viskas ketvirtadienį priklausys nuo žaidėjų nusiteikimo, nuo motyvacijos – to mums labai trūko Turkijoje. „ – apgailestavo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis.

„Stambule mes buvome per daug ramūs, tarsi užmigę. O žalgiriečiai negali žaisti ramiai, jie turi bėgti, būti agresyvūs – ir puolime, ir gynyboje, viso to nebuvo.

CSKA beveik neturi silpnų vietų – čia surinkti kone geriausi žaidėjai, net ir nuo atsarginių suoliuko pakilęs krepšininkas gali sustiprinti žaidimą. Tačiau ir su tokiomis komandomis mes galime žaisti kaip lygus su lygiu, tai parodė mačas su Barselonos klubu.“ – tikino „Žalgirio“ strategas.

„CSKA žaidimas yra sustyguotas labai tvarkingai, kiekvienas krepšininkas žino savo vietą, žino ką turi daryti ir neatlieka pašalinių veiksmų. Mūsų užduotis – suardyti šią CSKA tvarką, neleisti maskviečiams daryti tai, ką jie įpratę daryti. Kam patinka mes nuo tritaškio linijos, priverst jį veržtis po krepšiu ir atvirkščiai. Reikės didelio įkyrumo ir kantrybės gynyboje.“ – pripažino A.Bagatskis.

CSKA turi pražangų provokatorių Matjas Smodis. Šis puolėjas kiekvienose rungtynėse erzina varžovus ir pastarasis, nors kaltas būna slovėnas, gauna pražangą. Matjas Smodis, mano manymu, yra vienas geriausių jei ne geriausias savo pozicijos žaidėjas.

Dar vienas didelis CSKA pliusas – visi krepšininkai yra labai susižaidę, dauguma jų kartu yra jau antrus metus, kiti – dar ilgiau. Vienas kitą maskviečiai supranta iš pusės žodžio.

Silpnybės? Ne pats stipriausias CSKA ginklas yra tolimi metimai. Jiems gali sutrukdyti ir per didelis pasitikėjimas savo jėgomis, galvojimas, jog CSKA yra geriausias klubas Europoje ir visi ir taip dreba prieš juos.

CSKA laikomas aiškiu būsimų rungtynių favoritu, gali būti, jog rusai mus nuvertina. Neleisime CSKA šeimininkauti mūsų arenoje. „ – kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis.

Anot „Žalgirio“ puolėjo Jono Mačiulio, po rungtynių Turkijoje komanda nebuvo palūžusi psichologiškai, tačiau krepšininkai buvo nusiminę dėl prasto pasirodymo. „Dabar dar labiau stengiamės, dar daugiau dirbame per treniruotes, esame kupini ryžto reabilituotis.

Kruopščiai dirbame gynyboje, bandom visokias schemas, nes prieš kiekvieną komandą reikia atskiro pasiruošimo, kitokios taktikos. Ir šis žaidimo komponentas, mano manymu, gerėja. Svarbiausia, kad visi krepšininkai norėtų gintis ir būtų pasiruošę gintis negailėdami jėgų. Pavyzdžiui, man jau geriau subauduoti varžovą, nei leisti pelnyti jam taškus. Mūsų papildomas ginklas ketvirtadienį bus pilna Kauno sporto halė, kuri įkvepia dar didesnei kovai ir įbaugina varžovus.“ – sakė J.Mačiulis.

Nuotrauka: euroleague.net

Komentarai