Marko Popovičius: „Labai reikės didelio mūsų gerbėjų palaikymo“ 0

Kauno „Žalgiris“ šį ketvirtadienį (12.07) namuose sužais septintojo turo Eurolygos rungtynes su Po Ortezo „Elan Bernais“ krepšininkais iš Prancūzijos. Būsimieji kauniečių varžovai savo sąskaitoje turi tris pergales ir tiek pat pralaimėjimų ir C grupėje rikiuojasi ketvirtoje vietoje. Paskutiniame Eurolygos mače „Elan Bernais“ namuose turėjo pripažinti Trevizo „Benetton“ krepšininkų pranašumą (73:86).

Ketvirtadienį „Žalgirio“ komandai negalės padėti suomis Hanno Mottola, kuris pirmadienio (12.04) BBL rungtynėse su Valmieros „Lacplesu Alus“ pasitempė čiurną ir negalės aikštėje pasirodyti apie dvi savaites. Rytoj žalgiriečiams vadovaus laikinai vyriausiojo trenerio pareigas einantis Rimantas Grigas, su kuriuo pašnekėjome apie būsimą Eurolygos akistatą.

„Slogi nuotaika, kuri tvyrojo išėjus A.Bagatskiui, jau praėjo. Krepšininkų emocinė būklė stabilizavosi, atsirado kovinė dvasia. Viskas bus gerai. Žaidimo braižą truputį keisiu, daug koreguoti nėra ką, nes per kelias dienas daug nepakeisi. Norėčiau aikštėje matyti daugiau judėjimo, todėl greitinsiu žaidimą – greitas puolimas su perėjimu į pozicinį. Jei greitas puolimas nepavyks, tuomet taškus bandysime pelnyti ramiu žaidimu. Norėtųsi, jog krepšininkai judėtų mobiliau, nes, iškritus iš rikiuotės H.Mottolai, mums trūks aukštaūgių. Faktiškai turime du tikrus centrus – T.Beardą ir P.Jankūną. Ketvirtuoju numeriu bandysime J.Mačiulį, neatmetu tokios minties, jog gali žaisti ir D.Šilinskis, ir V.Štimacas. Reaguosiu ir priimsiu atitinkamus sprendimus pagal situaciją aikštėje.

Nuotaikos ateina su pergalėmis, todėl jos nėra geros. Tačiau aktyvus darbas treniruotėse padėjo krepšininkams užsimiršti, dabar nuotaikos yra kovinės. „ – kalbėjo treneris.

„Žalgirio“ įžaidėjas Marko Popovičius sakė, jog žalgiriečiai neturi ir nenuleis rankų. „Į aikštę eisime laimėti, todėl labai reikės didelio mūsų gerbėjų palaikymo. Ačiū jiems, kad net sunkiu metu nenusisuka nuo mylimos komandos“ – sakė kroatas.

Komentarai