G.Herbertas: „Gerbiame ir vertiname būsimąjį varžovą“ 0

Šiandien po pietų į Kauną atvyko būsimieji „Žalgirio“ varžovai – Po Ortezo „Elan Bernais“ krepšininkai iš Prancūzijos.

„Elan Bernais“ vyriausiasis treneris Gordonas Herbertas: „Rungtynės bus sunkios, gerbiame ir vertiname būsimąjį varžovą, nepaisant to, kad jis iškovojo tik vieną pergalę. Žinau, jog „Žalgirio“ namų aikštėje būna ypatinga atmosfera, geri fanai, žalgiriečiai turės dar daugiau motyvacijos laimėti, nes įvyko pasikėtimų trenerių štabe. Tiek Kauno klubui, tiek mums labai reikia pergalės. O būtent namuose „Žalgiris“ žaidžia išties labai gerai.

Ar nenustebino prastas „Žalgirio“ startas Eurolygoje? „Krepšinyje taip būna. „Žalgiris“ turi sunkų, neparankų tvarkaraštį, tai taip pat įtakojo klubo rezultatus.

Stiprioji „Žalgirio“ pusė, be abejo, yra puolimas. Varžovai turi gerus snaiperius, o baudos aikštelėje labai pavojingas yra Tanoka Beardas.

Turėsime pademonstruoti gerą gynybą, norėdami sustabdyti „Žalgirio“ puolimą. Paskutiniame Eurolygos ture gana neprastai gynėmės – reikia stengtis išlaikyti tokį ritmą ir žaisti komandinį krepšinį, tik tuomet laimėsime.

„Elan Bernais“ tikslai? Iškovoti Prancūzijos čempionų titulus, laimėti šalies taurę ir patekti į atkrentamąsias Eurolygos TOP 16 varžybas.

„Elan Bernais“ puolėjas Britton Johnsen: „Žalgiryje“ man gerai pažįstami du krepšininkai – Hanno Mottola ir Tanoka Beardas. Su pirmuoju žaidžiau koledže Jutoje (JAV), Tanoka taip pat iš Jutos, esu žaidęs prieš jį. Jie tikrai puikūs žaidėjai, Tanoka vienas geriausių savo pozicijoje, yra stiprus fiziškai. Sunku bus su jais kovoti.

„Žalgiris“ mus pasitiks išalkęs pergalių, todėl mums bus dar sunkiau. Varžovų komanda labai subalansuota – pavojinga tiek nuo tritaškio linijos, tiek baudos aikštelėje. Teks atiduoti daug jėgų gynyboje. „Elan Bernais“ – mobili ekipa, todėl sieksime išnaudoti tai.“

Kalbėdamas apie tai, kodėl Po Ortezo komandai nesiseka nacionaliniame čempionate ("Elan Bernais" čia užima 12 vietą), puolėjas pripažino, jog rezultatus įtakoja skirtingas teisėjavimas – Eurolygoje leidžia žaisti labiau kontaktinį, fizine jėga paremtą krepšinį.

Nuotraukos: zalgiris.lt

Komentarai