„Žalgiris“ sutriuškino Valmieros krepšininkus 0

Šiandien Kauno "Žalgiris", be V.Štimaco,P.Jankūno,H.Mottolos ir M.Popovičiaus sužaidė BBL čempionato rungtynes su Valmieros "Lacplesu Alus" krepšininkais (Latvija) ir nugalėjo varžovus rezultatu 84:102.

Mačas prasidėjo taikliu varžovu dvitaškiu, į kurį netrukus T.Beardas atsakė taikliu tolimu metimu (2:3). Pamažu žalgiriečiai permėmė mačo iniciatyvą ir sužaidus tris minutes, jau turėjo dešimties taškų pranašumą (2:12). Dar po minutės, komandas skyrė jau keturiolika taškų (2:16). Svečius į priekį vedė sėkmingas T.Beardo žaidimas. Niekas nesikeitė iki ketvirčio pabaigos, žalgiriečiai dominavo aikštėje, o šeimininkai nerado priešnuodžių tokiam jų žaidimui (7:28).

Antroje dvikovos dalyje viskas vyko pagal tą patį scenarijų – "Žalgiris" triuškino "Lacplesa Alus" krepšininkus ir pranoko juos pagal visus žaidybinius komponentus. Tiesa, įpusėjus kėlinukui, latviai truputį priartėjo prie žalgiriečių, tačiauKauno ekipa pirmavo saugia persvara (21:37). Valmieros komanda ir toliau daugiausiai problemų turėjo bandydami sustabdyti T.Beardą. Iki didžiosios pertraukos Kauno klubui didesnių sunkumų nekilo, po dvidešimties minučių – 29:45.

Trečiajame kėlinuke "Žalgiris" nemažino rungtynių tempo ir toliau triuškino varžovus. Sužaidus penkias minutes šiame ketvirtyje, svečių pranašumas buvo neginčijamas (38:61), toks pat solidus jis buvo ir dar po penkių minučių (54:74). Kauno klubą į priekį vedė T.Beardas (23 tšk.,8 atk.kam.), jį puikiai papildė Mantas Kalnietis (14 tšk., 6 rez.perd.).

Paskutinė mačo dalis buvo tik formalumas. Žalgiriečiai baigė pradėtą darbą ir šventė pelnytą bei užtikrintą pergalę rezultatu 84:102.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė T.Beardas, surinkęs 23 taškus ir atkovojęs 8 kamuolius, K.Penney – 22, M.Kalnietis – 17 (6 rez. perd.), J.Mačiulis – 12.

Latviams A.Jansons pelnė 22, M.Berkis – 21 tašką.

Komentarai