„Žalgiris“ įveikė LKL debiutantus 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ namuose sužaidė LKL čempionato rungtynes su Marijampolės „Sūduva“ klubo krepšininkais ir nugalėjo varžovus rezultatu 94:85.

Pirmasis kėlinys prasidėjo taikliu svečių dvitaškiu. Tačiau netrukus T.Beardas išlygino rezultatą (2:2). Sužaidus tris minutes, žalgiriečiai įsiveržė į priekį (6:4). Dar po dviejų minučių jau pakiliai žaidę marijampoliečiai turėjo minimalų pranašumą (6:7). Iki ketvirčio pabaigos tiksliau sužaidę šeimininkai be vargo susigrąžino iniciatyvą ir persvarą į savo rankas (26:13).

Antroje dvikovos dalyje vaizdas aikštėje nesikeitė. Kauno klubas toliau tvirtai kontroliavo žaidimo eigą, o „Sūduva“ niekaip nerado priešnuodžių ir būdų kaip sustabdyti įsibėgėjusius žalgiriečius. Sužaidus dvi minutes, pastarieji pirmavo jau 19 taškų skirtumu (35:16), dar po trijų triuškino varžovus tokiu pat skirtumu (40:21), o iki didžiosios pertraukos tik dar labiau padidino atotrūkį (56:30).

Trečiajame ketvirtyje žalgiriečiai sumažino rungtynių tempą, prasčiau atakavo, o tuo pasinaudoję suvalkiečiai, sužaidus penkias minutes, buvo sumažinę atsilikimą iki 14 taškų (62:48). Per likusį laiką svečiai priartėjo dar vienu tašku (79:66). Paskutiniame kėlinuke drausmingiau žaidęs Marijampolės klubas buvo sumažinęs savo deficitą iki dešimties (82:72, 6 min.), o dar po dviejų minučių iki vienženklio skaičiaus (86:77), tačiau tai buvo viskas, ką jiems pavyko padaryti. Finalinė dvikovos sirena paskelbė „Žalgirio“ komandos pergalę rezultatu 94:85.

Komentarai