„Žalgiris“ sutriuškino Klaipėdos klubą 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“, be Marko Popovičiaus ir Hanno Mottolos, namuose sužaidė LKF taurės rungtynes su Klaipėdos „Nafta – Uni – Laivitė“ krepšininkais ir nugalėjo varžovus rezultatu 94:69.

Pirmasis kėlinys prasidėjo taikliu varžovų tolimu metimu, tačiau netrukus dvitaškiu atsakė Jonas Mačiulis (2:3). Po T.Beardo ir J.Mačiulio dvitaškių šeimininkai jau priekyje (6:3). Įpusėjus ketvirčiui Kauno klubas turėjo aštuonių taškų pranašumą (17:9). Žalgiriečiai iš karto perėmė mačo iniciatyvą ir kontroliavo dvikovos eigą visas dešimt minučių, o klaipėdiškiai gelbėjosi tik tritaškiais metimais, beje, jiems tai daryti sekėsi (24:20).

Antroje dvikovos dalyje pakiliai žaidę svečiai buvo sumažinę atsilikimą iki dviejų taškų, tačiau tai ir buvo viskas, ką jiems pavyko nuveikti iki didžiosios pertraukos. „Žalgiris“ neleido abejoti savo pajėgumu ir T.Beardo vedamas visą laiką pirmavo. Tiesa, pakiliai rungtyniavusi „Nafta – Uni – Laivitė“ komanda neleido per daug įsismaginti šeimininkams. Įpusėjus kėlinukui, Kauno klubas pirmavo keturias taškais (38:34), o per likusias penkias minutes padidino pranašumą iki devynių (54:45).

Trečiajame ketvirtyje sužaidus minutę, žalgiriečiai įsiveržė dviženkle persvara (59:48). Dar po dviejų minučių šeimininkai padidino pranašumą iki penkiolikos (63:48). Likus žaisti kiek daugiau nei šešias minutes, technine pražanga buvo nubaustas Klaipėdos klubo vyriausiasis treneris.Įpusėjus kėlinukui, „Žalgiris“ jau pirmavo septyniolikos taškų skirtumu (67:50), tačiau nedidelę kojos traumą gavo Kauno komandos kapitonas Tanoka Beardas. Jis į aikštelę sugrįžo dar nesibaigus šiai rungtynių daliai. Iki ketvirčio pabaigos „Žalgiris“ buvo geresnis už Klaipėdos klubą – 72:59.

Paskutinėje dvikovos dalyje žalgiriečiai baigė pradėtą darbą. Suaktyvinę žaidimą Kauno klubo krepšininkai tik dar labiau nutolo (82:63, 6min, 86:66, 5min., 88:68, 2min.). O finalinė dvikovos sirena paskelbė užtikrintą „Žalgirio“ pergalę rezultatu 94:69.

„Žalgiriui“: Jonas Mačiulis 32, Tanoka Beardas 29, Paulius Jankūnas 11.

„Naftai-Uni-Laivitei“: Marius Runkauskas 18, Egidijus Dimša 12, Simas Galdikas 11.

Komentarai