“Žalgirio” jaunimas kovos dėl „Iššūkio taurės“ 0

Šiandien Kauno “Žalgirio” jaunimas išvyko į Latviją. Žalgiriečiai dalyvaus jaunimo (iki 18 metų) „Iššūkio taurės“ krepšinio turnyre, kuris vyks gruodžio 28 – 30 dienomis Rygoje.

Jame iš viso dalyvaus aštuonios komandos, suskirstytos į dvi grupes. Be žalgiriečių „Iššūkio taurės“ turnyre savo jėgas išbandys Sankt Peterburgo „Spartak“ (Rusija), Maskvos „Dynamo (Rusija), Rygos „ASK Riga“ (Latvija) bendraamžiai. Šios ekipos kartu su „Žalgirio“ jaunimo komanda rungtyniaus A grupėje. B grupėje žais Chimkio „Khimki“ (Rusija), Sofijos „Overgaz“ (Bulgarija), Južno „Khimik“ (Ukraina) ir Rygos „Barons“ (Latvija) krepšininkai.

Anot „Žalgirio“ jaunimo komandos vyriausiojo trenerio Rimvydo Samulėno, dalyvavimo šiame turnyre pagrindinis tikslas – pradėti ruoštis gegužės pradžioje Atėnuose (Graikija) vyksiančiam Eurolygos jaunimo turnyrui, kur susirenka patys perspektyviausi jaunieji talentai iš viso Senojo Žemyno.

Dalyvavimas tokio lygio varžybose yra garbės bei prestižo reikalas, „Žalgiris“ čia nuolat kviečiamas, kaip viena stipriausių komandų, reprezentuojančių ne tik Kauną, bet ir visą Lietuvą. Praėjusiame Eurolygos jaunimo turnyre daug komplimentų už gerą žaidimą susilaukę žalgiriečiai pateko į finalą ir tik po atkaklios kovos nusileido Maskvos CSKA bendraamžiams. 2002/03 m. sezone žalgiriečiai užlipo ant aukščiausios šių pirmenybių pakylos – Barselonoje vykusiame turnyre užėmė pirmąją vietą.

„Aišku, į Latviją nevažiuojame pralaimėti, stengsimės pasirodyti kaip įmanoma geriau.Tą daryti įpareigoja „Žalgirio“ vardas“, – pridūrė strategas.

Į Latviją išvyko Šarūnas Vasiliauskas, Vytenis Lipkevičius, Paulius Kleiza, Marius Rutkauskas, Adas Juškevičius, Rokas Ūzas, Artūras Milaknis, Mantas Pukinskas, Donatas Motiejūnas, Vaidas Čepukaitis, Žygimantas Janavičius ir Siim – Sander Vene. Dešimt iš dvylikos šių žaidėjų yra savo amžiaus nacionalinių rinktinių nariai.

Pirmaisiais žalgiriečių varžovais rytoj (12.28) bus Rygos „ASK Riga“ ir Maskvos „Dynamo“ jaunieji krepšininkai. Rungtynės prasidės atitinkamai 10 ir 15:20 val.

Komentarai