Jaunieji žalgiriečiai pergalingai pradėjo turnyrą Rygoje 0

Šiandien Kauno „Žalgirio“ jaunimas sužaidė pirmąsias Rygoje (Latvija) prasidėjusio „Iššūkio taurės“ turnyro rungtynes su Rygos „ASK Riga“ bendraamžiais ir nugalėjo varžovus rezultatu 75:68. Komandos žaidė keturis kėlinukus po aštuonias minutes. Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo aukštaūgis Donatas Motiejūnas, pelnęs 24 taškus ir atkovojęs aštuonis kamuolius. 16 taškų pridėjo Artūras Milaknis, 8 – Adas Juškevičius.

„Rungtynes pradėjome išties galingai, o pirmąjį ketvirtį laimėjome 30:14. Panašiai dvikova klostėsi iki pat didžiosios pertraukos, mes tvirtai kontroliavome mačo eigą. Antroje rungtynių pusėje truputį atleidome žaidimo vadžias ir varžovai tuo netruko pasinaudoti. Iš vėžių komandą truputį išmušė ir nedidelė Vaido Čepukaičio kojos trauma, jis aikštėje praleido tik septynias minutes, per kurias spėjo atkovoti penkis kamuolius. Tačiau šiame turnyre jis dar turėtų pasirodyti. Didesnis krūvis teko D.Motiejūnui, kuris susirinko penkias pražangas ir nebaigė rungtynių. Tačiau noriu jį pagirti už drąsų ir naudingą pasirodymą. Mačo dėl išnaudoto pražangų limito nebaigė ir estas Siim – Sander Vene.

Todėl žalgiriečiai stabtelėjo. Norėjome, kad aikštėje daugiau laiko praleistų 1989 metų gimimo krepšininkai, kurie gegužės pradžioje važiuos į Eurolygos jaunimo turnyrą, tačiau teko remtis ir vyresniais, pavyzdžiui, Artūru Milakniu. Į mūsų žaidimą dar kol kas nelabai įsipaišo Žygimantas Janavičius, tačiau iš jo tikiuosi svarios pagalbos kitose rungtynėse.

Šiame mače man nepatiko vienas momentas, kuomet mūsų žaidėjai „ASK Riga“ krepšininkams leido įmesti nemažai taškų su pražangomis. Taip pat latviai nustebino geru pataikymu, bet tai, matyt, įtakojo ir faktas, jog pastarieji žaidė jiems įprastoje aikštėje.

Tačiau mes dar taip pat nepademonstravome viso savo potencialo.“ – sakė „Žalgirio“ jaunimo komandos vyriausiasis treneris Rimvydas Samulėnas. Anot stratego, šio turnyro organizacija yra labai gera, komandos buvo svetingai priimtos, gausu reklamos, kviečiančios žiūrėti rungtynes. Nors rytinėse rungtynėse dar nebuvo pilna salė, talpinanti apie 1000 žiūrovų, tačiau vakare ji veikiausia turėtų užsipildyti. O žalgiriečiai jau ruošiasi antrajai šios dienos dvikovai su Maskvos „Dynamo“ krepšininkais.

Komentarai