Aptarta pirmoji BBL sezono dalis 0

SEB BBL, Krepsinis.net

Spaudos konferencijoje Kaune buvo aptarta SEB Baltijos krepšinio lygos pirmoji reguliaraus sezono dalis. Susidomėjimas lygos varžybomis išaugo, lyginant su praėjusių metų. Tai rodo didėjantis arenų lankomumas (Barons/LMT vid. 7,850, Žalgiris vid. 3,060, Rock vid. 2,283) ir TV reitingai (LTV 104,300, LNT 52,200, ETV 54,000). Taip pat išaugo ir SEB BBL varžybų lygis: Lietuvos komandos prieš Latvijos komandas laimėjo 35 proc. rungtynių, Lietuvos komandos prieš Estijos komandas laimėjo 73 proc. rungtynių.

Antrąją SEB BBL reguliaraus sezono dalį komandos dviejų ratų sistema rungtyniaus I-ame ir II-ame Divizionuose. Į pirmąjį divizioną pateko ASK Riga, Barons/LMT, Lietuvos Rytas, Šiauliai, Ventspils, Žalgiris. Į antrąjį divizioną pateko Atletas, Kalev/Cramo, Lacplesa Alus, Neptūnas, Nevėžis, Panevėžys, Rock, Sakalai. Pirmosios dvi pirmojo diviziono komandos pateks į SEB BBL finalinį ketvertą. Pirmosios dvi antrojo diviziono komandos ir likusios pirmojo diviziono komandos dėl patekimo į finalinį ketvertą rungtyniaus SEB BBL atkrintamosiose varžybose.

Spaudos konferencijoje buvo pristatytos SEB BBL krepšininkų kortelės. Pirmą kartą Lietuvos krepšinio istorijoje kolekcininkams suteikta galimybė rinkti ir Baltijos krepšinio žvaigždžių korteles. Aistruoliai, surinkę atitinkamą krepšininkų kortelių kolekciją, bus apdovanoti SEB BBL prizais: bilietais į SEB BBL “Žvaigždžių rungtynes”, SEB BBL firminiais kamuoliais, kelione į SEB BBL finalinį ketvertą.

SEB BBL vykdantysis direktorius M.Balčiūnas pristatė vasario 3 d. Kaune organizuojamą SEB BBL “Žvaigždžių rungtynių” renignį. Renginio metu, be krepšininkų rungtynių ir konkursų, žiūrovus linksmins akrobatai iš Prancūzijos “Crazy Dunkers”, grupė N.E.O., Klaipėdos universiteto šokėjos. Renginio, kurio metu bus galima laimėti automobilį Toyota Corolla, vedėjai – grupė ŽAS. Internete vykstantys rungtynių startinių penketukų rinkimai jau sulaukė 12,500 balsuotojų.

Komentarai