“Žalgirio” jaunimas “Iššūkio taurės” turnyre tapo bronziniu (papildyta) 0

Kauno “Žalgirio“ jaunimas Rygoje (Latvija) vykusiame „Iššūkio taurės“ turnyre užėmė trečiąją vietą. Mažajame finale kauniečiai, rezultatu 88:85, įveikė Rygos „Barons“ bendraamžius. Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo Donatas Motiejūnas, pelnęs 18 taškų ir atkovojęs 4 kamuolius. Po 15 taškų pridėjo Artūras Milaknis ir Adas Juškevičius. 14 – Šarūnas Vasiliauskas, 7- Siim – Sander Vene (5 atk.kam.). D.Motiejūnas buvo pripažintas geriausiu žaidėju „Žalgirio“ jaunimo komandoje ir taip pat pateko į simbolinį geriausių šio turnyro krepšininkų penketą. Žalgiriečiai buvo apdovanoti taure ir medaliais.

„Nuo pat pirmųjų mačo minučių kontroliavome žaidimo eigą ir visą laiką pirmavom 8-10 taškų skirtumu. Tik pačioje rungtynių pabaigoje latviams pavyko truputį priartėti, tačiau neabejojau savo krepšininkų pajėgumu ir dvikovos baigtimi. Buvome verti šios pergalės.“ – sakė „Žalgirio“ jaunimo vyriausiasis treneris Rimvydas Samulėnas.

„Mūsų ekipa buvo jauniausia šiame turnyre, todėl įgavome daugiau patirties. Aišku norėjome laimėti šį turnyrą, gal tai būtų ir pavykę, jei visi žaidėjai būtų buvę sveiki. Gaila, kad Vaidą Čepukaitį gavome jau traumuotą, todėl jis menkai mums padėjo, Žygimantas Janavičius įsižaidė turnyro pabaigoje, tačiau jo sportinė forma taip pat nėra ideali, jis neseniai atsigavo po kelio traumos. Estas Siim – Sander Vene taip pat į aikštelę grįžo po mėnesio pertraukos, tačiau pastarojo žaidimu esu patenkintas.

Gerai, kad gavome pažaisti su vyresniais krepšininkais, pavyzdžiui, „Barons“ jaunimo komandoje žaidė trys pagrindinės Rygos ekipos žaidėjai. Visos turnyro komandos buvo stiprios, prieš kievieną buvo galima tiek pralaimėti, tiek laimėti. Mes daugiausiai leidome pasireikšti 1989 metų gimimo krepšininkams, o A.Milaknis į turnyrą važiavo todėl, jog turėjome pakeisti dėl traumos į Rygą važiuoti negalėjusio Roko Čepanonio.

Galima pasakyti, kad šiame turnyre savus tikslus pasiekėme – pamatėme, ką dar reikia tobulinti komandos žaidime, kad galėtume kuo geriau pasirodyti Eurolygos jaunimo turnyre Atėnuose (Graikija), kuris vyks kitų metų gegužės pradžioje.

„Iššūkio taurės“ turnyro nugalėtojais tapo Maskvos „Dynamo“ krepšininkai, kurie finale 94:65 (24:19, 34:19, 21:9, 15:18) sutriuškino Maskvos srities "Chimki" komandą. Penktoji vieta atiteko Rygos ASK krepšininkams, kurie 86:79 (19:22, 20:18, 16:15, 20:13) privertė pasiduoti Sankt Peterburgo "Spartak" bendraamžius.
Turnyro autsaiderių mače Južno "Chimik" (Ukraina) klubas 72:55 nugalėjo Sopoto "Prokom Trefl" (Lenkija) jaunimo ekipą. Lenkai pakeitė turnyre dalyvauti negalėjusią bulgarų Sofijos "Overgaz" ekipą. Beje, būtent Sopoto įvairių amžiaus grupių jaunimo komandas treniruoja buvęs "Žalgirio" fizinio parengimo treneris Aleksandras Kosauskas. Tačiau jis į Rygą atvykęs nebuvo.

Finalinė dvikova, kurią transliavo vietos televizija, susilaukė nemažo populiarumo. Anot „Žalgirio“ jaunimo trenerio, visos „Iššūkio taurės“ varžybos pritraukdavo nemažai žiūrovų. „Turnyrą gadino tik prastas teisėjavimo lygis. Be priekaištų arbitrai dirbo tik per finalines rungtynes.“ – pripažino Kauno klubo strategas.

„Iššūkio taurės“ turnyro pagrindines kovas stebėjo naujasis Lietuvos nacionalinės rinktinės ir Rygos „ASK Riga“ vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas.

Komentarai