Žalgiriečiai rytoj bandys numalšinti Eurolygos pergalių alkį 0

Kauno „Žalgiris“ šį ketvirtadienį (01.11) namuose žais vienuoliktojo turo Eurolygos rungtynes su Stambulo „Fenerbahce – Ulker“ krepšininkais iš Turkijos.

Pirmajame tarpusavio susitikime pranašesni buvo turkai, kurie šventė pergalę rezultatu 84:75. Iš viso Stambulo ekipa, pasižyminti itin banguotu žaidimu, yra iškovojusi tris pergales ir dar išsaugojo viltis patekti į TOP 16 etapą. Todėl likusios ketverios rungtynės, skirtingai nei „Žalgiriui“, „Fenerbahce – Ulker“ komandai yra ypatingai svarbios. O ekipos motyvacija Kaune kovoti tik dėl pergalės bus daugiau nei didelė. Vis dėlto žalgiriečiai taip pat nesiruošia turkams atiduoti pergalės ir turi savus tikslus. Visų pirma nutraukti užsitęsusią nesėkmių seriją, kitas dalykas – Eurolygos mačai bus puiki terpė ruoštis likusiai sezono daliai – svarbiausioms LKF taurės, LKL bei BBL dvikovoms.

Anot Kauno ekipos vyriausiojo trenerio Rimanto Grigo, žalgiriečiai yra motyvuoti siekti pergalės, ginti „Žalgirio“ klubo vardą, žaisti už Lietuvą.

„Žalgiris“, praėjusią savaitę Barselonoje turėjęs verstis be trijų gynėjų, šįsyk turės didesnį pasirinkimo variantą. Aikštėje išvysime ne tik Kirką Penney, veikiausiai komandos draugams padės ir po piršto operacijos atsigavęs Mantas Kalnietis. Anot krepšininko, gydytojai jau leidžia jam žaisti ir viskas dabar priklausys tik nuo trenerių sprendimo. „Aš jau pasiruošęs“ ,- ryžto neslėpė Kalnietis. Tačiau „Žalgirio“ vyriausiasis treneris R. Grigas sakė, jog įvykių neskubins ir veikiausiai tik rungtynių dieną nuspręs ar šis gynėjas išbėgs į aikštę. „Nesinorėtų, kad po operacijos atsirastų komplikacijų“, – pabrėžė jis. Jonas Mačiulis taip pat dar jaučia skausmus po susidūrimo savaitgalio mače su Rygos „ASK Riga“ žaidėju, tačiau ketvirtadienį jį tikrai pamatysime.

Traumuotų žaidėjų sąraše lieka kroatas Marko Popovičius, kuriam visiškai išsigydyti pėdos traumą ir reabilitacijai dar prireiks laiko. „Dar negaliu tiksliai pasakyti, kada išbėgsiu į aikštelę, tačiau koja sveiksta.“, – sakė Popas.

„Fenerbahce – Ulker“ yra gerai sukomplektuota komanda, tačiau jų žaidimas labai daug priklauso nuo emocijų, todėl yra toks banguotas. Jei ekipai sekasi, tuomet turkai žaidžia pakiliai ir juos sunku sustabdyti, todėl mums reikės nuo pat pirmųjų minučių neduoti jiems laisvės aikštelėje, neleisti jiems įsibėgėti, pajusti žaidimo ritmo. Pirmiausiai stabdysime Stambulo klubo snaiperius, kurie daug problemų pridarė pirmajame tarpusavio susitikime. Labai svarbus „Fenerbahce – Ulker“ žaidėjas yra amerikietis Willie Solomonas, nuo jo labai daug kas priklauso. Todėl didelį dėmesį skirsime šiam gynėjui. Taip pat galima išskirti labai galingai fiziškai žaidžiantį latvį Kasparą Kambalą“, – sakė R.Grigas. Aukštaūgis per kiekvienas Eurolygos rungtynes vidutiniškai pelno po 15.4 taško ir atkovoja po 4.5 kamuolio ir yra rezultatyviausias bei naudingiausias krepšininkas „Fenerbahce – Ulker“ gretose. Jam puikiai talkina veteranas Ibrahimas Kutluayus. Vietinis herojus prideda dar po 12.5 taško ir po krepšiais sugriebia 2 kamuolius.

Paprašytas įvardinti „Žalgirio“ žaidėjus, kurie gali imtis lyderio vaidmens, R.Grigas išskyrė T. Beardą ir J.Mačiulį. Strategas norėtų ir didesnio suomio H.Mottolos indėlio.

Komentarai