R.Grigas: „Labiausiai nusivyliau dviem krepšininkais“ 0

Arijus Žakas, Krepsinis.net

Kauno "Žalgirio" ekipa patyrė jau dešimtąjį pralaimėjimą vienuoliktojo Eurolygos turo dvikovoje. Po susitikimo išsamiai apie rungtynes ir problemas pasakojo šeimininkų vyriausiasis treneris.

Stambulo "Fenerbahce Ulker" vyriausiasis treneris Avdinas Orsas:

Tai buvo labai svarbios rungtynės mums. Pergalė suteikė mums galimybių kovoti dėl patekimo į Top-16 kaip geriausia šešta komanda.

Pirmoje rungtynių pusėje nesusikoncentravome gynyboje, o puolime per daug skubėjome. Antroje rungtynių pusėje daugiau dėmesio skyrėme gynybai ir laiku atlikome metimus, dėl to laimėjome dvikovą.

Noriu padėkoti "Žalgirio" krepšininkams, kurie jau praradę galimybes žaisti kitame etape, kovojo iš visų jėgų ir nesiruošė lengvai atiduoti pergalės.

Labai džiugu būti Lietuvoje, kur į rungtynes susirenka tikri džentelmenai, gerai suprantantys krepšinį ir sukuriantys puikią atmosferą.

Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Rimantas Grigas:

Gaila
Gaila, kad pralaimėjome, sveikiname labai gerai žaidusius varžovus. Gerai kovėmės, bet gaila, kad ne visi krepšininkai, išėję į aikštelę, atiduoda visas jėgas.
Klaidos
Be to, per didelis klaidų skaičius. To ir bijojau, nes Mantas ilgai nesitreniravo, o per savo didelį norą padėti komandai padarė net 7 klaidas. Jam galima atleisti, bet po tiek klaidų laimėti tokias rungtynes labai sunku.
Tanoka
Labai neblogai šiandien sužaidė Tanoka. Šiuo metu tai yra tikras mūsų ekipos ramstis, ypač puolime. Atkovoti 13 kamuolių prieš tokį žaidėją kaip Kambala yra iš tiesų sudėtinga.
Nusivylimai
Labiausiai nusivyliau Hanno Mottola ir Kirku Penney, šiek tiek mažiau Vidu Ginevičiumi. Mes buvome išanalizavę varžovų žaidimą ir turėjome iškovoti pergalę.
Analizė
Kiekvienas varžovų žaidėjas turi savitą žaidimo stilių. Kol Kutluay dengė Machado, jis buvo "tuščias", bet kai leidome Machado pailsėti ir į aikštelę išbėgo Penney, Kutluay iššovė ir pelnė 5 taškus iš eilės, o priešininkai pabėgo į priekį 10 taškų.
Legionieriai
Norėtųsi, kad legionieriai duotų žymiai daugiau naudos.
Mottola
Tiek patirties turintis Mottola, žaidęs geriausio lygio komandose, bet nesugeba atitverti žmogaus baudos aikštelėje. Apie viską kalbėjome per treniruotes, rodėme, mokėme, bet rungtynėse jis kaip nesavas. 210 cm ūgio krepšininkas per visas rungtynes nusiima 2 kamuolius. Nenoriu nieko pikto sakyti apie suomių krepšinį, bet šį žaidimą reikia suprasti. Jei vyksta analizės prieš ir po rungtynes, per treniruotes, galėtų vaikus mokinti, bet ateina rungtynes ir jis viską pamiršta.
Ginevičius
Solomonui įsižaisti leido Ginevičius. Jis turėjo kovoti tvirčiau. Kiekvienas gali padaryti klaidų, bet kai du – trys sykius suklydo ir dar reikalavo pagalbos gynyboje. Kiekvienas žaidėjas turi atidirbti gynyboje ir tik jeigu viskas atlikta teisingai, galima sakyti, kad nepasisekė.
Pagyrimai
Galiu pagirti Joną Mačiulį ir Paulių Jankūną, kurie kovėsi ir stengėsi.
Konfliktai
Konfliktai su legionieriais? Konfliktų komandoje nėra. Siekiame pergalės, kokie konfliktai gali būti. Be abejo, piktą žodį pasako ir treneris, ir asistentas, ir kapitonas, bet tai darbiniai santykiai, o ne konfliktai.
Kas paliks komandą?
Kol kas nėra žinių apie žaidėjus, kurie paliks ekipą.
Vadovai ieško
Nenorime pirkti katės maiše, norime, kad legionieriai iš tikrųjų padėtų komandai. Nenorime rizikuoti. Derimės su kai kuriais krepšininkais
Perspektyva
Į lietuvius žiūrime su perspektyva, su kiekvienomis tokiomis rungtynėmis jie įgauna patirties ir negalime žlugdyti jaunus žaidėjus. Norisi Kalniečiui duoti daugiau šansų, kad jis temptų ekipą ir kitais metais duotų didžiausią naudą, o jis tai gali ir be to, turi didelį norą.

Komentarai