„Žalgiris“ iškovojo pergalę Kėdainiuose 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ sužaidė LKL čempionato rungtynes išvykoje su Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkais ir nugalėjo varžovus rezultatu 72:82

Pirmasis kėlinys prasidėjo taikliu T.Beardo dvitaškiu metimu (2:0). Tačiau netrukus tuo pačiu atsakė ir šeimininkai, o sužaidus dvi minutes, „Nevėžis“ įsiveržė į priekį (4:2). Po G.Sirutavičiaus tolimo šūvio – 8:2. Nors jau kitoje atakoje J.Mačiulis sumažino atsilikimą (8:4), tačiau labiau priartėti trukdė netaiklūs tritaškiai. Įpusėjus ketvirčiui, svečiai priartėjo iki dviejų taškų (10:8), daugiausiai problemų kėdainiškiai turėjo su Kauno ekipos aukštaūgiais. Per likusį laiką „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą į savo rankas ir persvėrė rezultatą savo naudai (20:16).

Antroje dvikovos dalyje V.Pečiukas tritaškiu padidino „Žalgirio“ persvarą iki septynių (23:16). Nors žalgiriečiai toliau kontroliavo dvikovos eigą, tačiau “Nevėžio” krepšininkai taip pat nesiruošė nuleisti rankų per anksti ir stengėsi išlaikyti intrigą šiame mače. Sužaidus tris minutes, šeimininkai priartėjo iki dviejų taškų, o netrukus susigrąžino persvarą (27:26), tiesa neilgam. Svečius tolimu metimu į priekį išvedė M.Machado. (27:29), skirtumą padidino V.Ginevičius ir H.Mottola (27:34, 5min.). Iki didžiosios pertraukos galingai žaidęs Kauno klubas tik padidino savo pranašumą (32:47).

Trečiajame kėlinyje vaizdas aikštėje nesikeitė. Kauno komanda diktavo savas taisykles „Nevėžio“ krepšininkams ir dominavo aikštėje (33:53, 8min.). Šeimininkai niekaip nerado priešnuodžių tokiam sėkmingam žalgiriečių žaidimui, jiems vis sunkiau sekėsi stabdyti „Žalgirio“ ekipą. Svečiams nuo antrojo ketvirčio pabaigos padėti negalėjo J.Mačiulis, patyręs nedidelę kojos traumą. Įpusėjus kėlinukui, „Nevėžis“ sugebėjo sumažinti deficitą iki dvylikos taškų, bet vėliau žalgiriečiai susikaupė, nebeleido varžovams artėti ir šią dvikovos dalį baigė turėdami 14 taškų persvarą (52:66).

Paskutiniame ketvirtyje „Žalgiris“ baigė pradėtą darbą. Svečiai išlaikė sau palankų žaidimo ritmą, įpusėjus kėlinukui pirmavę penkiolikos taškų skirtumu. Kėdainiškiai dar buvo sumažinę atsilikimą iki vienženklio skaičiaus (70:77, 1:30 min.), tačiau tai buvo viskas. "Žalgiris" šventė pergalę rezultatu 72:82.

"Nevėžis": J.Ramanauskas 18 (8 atk.kam.), A.Aleksandrovas ir G.Sirutavičius – po 14, T.Rinkevičius 10, Ž.Stankus ir M.Sakalauskas – po 5, N.Vasakidze 4, G.Rinkevičius 2.

"Žalgiris": T.Beardas 16, H.Mottola 15 (7 atk.kam.), V.Pečiukas ir K.Penney – po 9, V.Ginevičius ir M.Machado (6 rez.perd.) – po 8, M.Kalnietis ir P.Jankūnas – po 6, J.Mačiulis 5.

Komentarai