„Žalgiris“ – LKL finale 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ išvykoje, be J.Mačiulio ir M.Popovičiaus, sužaidė antrąsias LKL pusfinalio rungtynes su Šiaulių „Šiauliais“ ir nugalėjo varžovus rezultatu 63:69.

Žalgiriečiai pusfinalio seriją laimėjo 2:0 ir pateko į nacionalinio čempionato finalą.

Mačas prasidėjo Manto Kalniečio dvitaškiu, tačiau netrukus tuo pačiu atsakė ir „Šiauliai“ (2:2). Po to sekė kelios nesėkmingos abiejų komandų atakos, tačiau „sausa“ serija tęsėsi neilgai. Po dviejų tolimų „Žalgirio“ metimų svečiai įsiveržė į priekį (4:8, 7min.).

Įpusėjus ketvirčiui žalgiriečiai stabtelėjo, o tuo pasinaudoję “Šiauliai” persvėrė rezultatą (10:8, 5min.).Iki kėlinuko pabaigos Kauno komanda susigrąžino iniciatyvą ir nedidelį pranašumą į savo rankas – 16:21.

Antroje dvikovos dalyje sužaidus dvi minutes, „Žalgiris“ pirmavo penkiais taškais. Svečius į priekį vedė sėkmingas M.Machado ir L.Woodso žaidimas. Tačiau netrukus šiauliečiai vėl suaktyvino žaidimą ir priartėjo prie Kauno komandos (22:23, 7min.). Rungtynės klostėsi gana nerezultatyviai, abiem komandoms prastai sekėsi atakuoti. Truputį geriau tai darę žalgiriečiai neleido įsismaginti šeimininkams ir iki didžiosios pertraukos išlaikė žaidimo kontrolę bei persvarą , tačiau intriga šiame mače išliko – 31:37.

Trečiajame ketvirtyje žalgiriečiai tik dar labiau padidino žaidimo tempą ir pradėjo diktuoti savas taisykles „Šiauliams“ (31:44, 8min., 31:46, 7min.).Prie “Žalgirio“ spurto daugiausiai prisidėjo T.Beardas. Užtikrintai ir ramiai svečiai rungtyniavo ir įpusėjus kėlinukui. Geriau kovoję dėl atšokusių kamuolių ir mažiau klydę, Kauno komandos krepšininkai pirmavo dešimties taškų skirtumu (38:48). Tačiau per likusį laiką šeimininkai surengė keletą sėkmingų atakų, atkakliai priešinosi Kauno komandai ir pasivijo bei aplenkė labai banguotai žaidusius žalgiriečius – 58:52.

Paskutiniojo kėlinuko aštuntą minutę, šiauliečiai vis dar pirmavo penkiais taškais, tačiau „Žalgiris“ šeimininkus sparčiai vijosi. Svečiai nenorėjo komplikuoti savo padėties, susikaupė ir įpusėjus ketvirčiui, „Šiaulių“ persvara tapo minimali (61:60). Dar po dviejų minučių – lygybė (61:61). P.Jankūnas ir D.Collinsas pelnė keturis taškus iš eilės, „Žalgiris“ vėl susigrąžino pranašumą (61:65). Paskutinė rungtynių minutė buvo įtempta – žalgiriečiai pirmavo dviem taškais, tačiau pačiu laiku tolimą metimą pataikė M.Machado (63:68, 30sek.), vieną baudos metimą realizavo D.Collinsas, o „Šiauliai“ nesugebėjo pelnyti nei taško. Finalinė dvikovos sirena paskelbė „Žalgirio“ pergalę rezultatu 63:69.

"Žalgiris": M.Machado, T.Beardas (8 atk. kam.) ir L.Woodsas (11 atk. kam.) – po 14, P.Jankūnas – 7.

"Šiauliai": T.Klimavičius – 15 (9 atk. kam.), M.Ruikis – 13, A.Masiulis – 12 (12 atk. kam.).

Komentarai