„Žalgiris“ iškovojo pergalę Kėdainiuose 0

Šiandien Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išvykoje žaidė nukeltas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes su Kėdainių „Nevėžio“ ekipa. Žalgiriečiai šventė pergalę rezultatu 86:70 (17:13; 26:23; 20:19; 23:15).

Rungtynės abejoms komandoms prasidėjo nesėkmingai. Žalgiriečiai triskart suklydo, o „Nevėžio“ krepšininkai prametė visus savo metimus. Tik po pusantros minutės „Žalgirio“ taškų sąskaitą atidarė Mantas Kalnietis. Po to Dainius Šalenga įmetė du tritaškius, Jonas Mačiulis pridėjo dar vieną ir „Žalgiris“ išsiveržė į priekį 11:0. Po minutės pertraukėlės kauniečių spurtą nutraukė taiklus Aido Viskonto dvitaškis bei Žydrūno Stankaus tritaškis. Nors Žygimantas Janavičius į tai atsakė taikliu metimu iš po krepšio, Benas Veikalas dar kartą pataikė iš toli bei vėliau įmetė vieną baudą iš dviejų sumažindamas „Žalgirio“ persvarą iki keturių – 13:9. Kėliniui baigiantis komandos apsikeitė keliomis sėkmingomis atakomis ir jis baigėsi rezultatu 17:13 žalgiriečių naudai.

Antrajame kėlinyje pirmasis taškus pelnė M.Kalnietis, tačiau netrukus Valdas Dabkus atsakė pataikydamas vieną baudą iš dviejų. Tuomet dvi baudas sumetė Paulius Jankūnas, o M.Kalnietis pridėjo dar vieną dvitaškį ir „Žalgiris“ padidino persvarą iki devynių – 23:14. Po to V.Dabkus pataikė dvitaškį, tačiau M.Kalnietis sumetė tris baudos metimus. Abi ekipos pataikė vieną metimą po kito ir įpusėjus kėliniui, po Ž.Stankaus tolimo metimo kauniečiai vis dar buvo priekyje – 30:24. Tada komandos apsikeitė tritaškiais, o Ž.Stankus pridėjo dar du taškus, sumažino persvarą iki keturių ir privertė Gintarą Krapiką paimti minutės pertraukėlę. Po jos abejoms ekipoms kurį laiką nesisekė pelnyti taškų, tačiau kelis kartus varžovus privertę prasižengti žalgiriečiai sumetė keturis baudos metimus bei pridėjo dvitaškį – 39:29. Kėdainių krepšininkai į tai atsakė septyniais taškais iš eilės, tačiau „Žalgirio“ gynyboje sustabdyti nepajėgė. Kėlinys baigėsi rezultatu 43:36.

Po ilgosios pertraukos į aikštę žalgiriečiai įžengė pagerinę gynybą. Į netaiklius Kėdainių krepšininkų metimus „Žalgiris“ atsakė taškais – dvitaškius pataikė J.Mačiulis bei D.Šalenga, dvi baudas įmetė Tadas Klimavičius. „Nevėžio“ gretose ledus pralaužė taiklų metimą pataikęs Ž.Stankus. Vis dėlto, „Žalgiris“ pelnė dar keturis taškus iš eilės ir po J.Mačiulio dėjimo pirmavo 53:38. Po Gintaro Leonavičiaus paimtos minutės pertraukėlės, tris taškus pelnė B.Veikalas, bet T.Klimavičius atsakė dvitaškiu. Tuomet po jam skirtos pražangos J.Mačiulis buvo nubaustas dar ir technine pražanga ir „Nevėžio“ krepšininkai išnaudojo šį šansą, pataikydami tris baudas iš keturių. Tada Povilas Šakinis pataikė dar vieną baudos metimą, o V.Dabkus – dvitaškį bei panaikino dviženklį pranašumą (55:47). Žalgiriečius į priekį ėmė vesti Ž.Janavičius, pataikęs tritaškį, metimą iš po krepšio bei privertęs puolime prasižengti V.Dabkų. Vis dėlto, „Nevėžiui“ kelis kartus taškus pelnė B.Veikalas bei P.Šakinis, neleisdami „Žalgiriui“ susigrąžinti didesnės persvaros. Po trijų kėlinių – 63:55.

Ketvirtajame kėlinyje aikštėje vaizdas nesikeitė – abi ekipos puikiai atrodė puolime ir po trijų minučių „Žalgiris“ išlaikė persvarą – 69:62. Kitos trys minutės buvo visiškai priešingos pirmosioms trims – abi komandos susikoncentravo gynyboje ir visiškai neleido varžovams pelnyti taškų. Likus keturioms minutėms krepšys atsirišo – P.Jankūnas pataikė dvi baudas ir metimą iš po krepšio, D.Šalenga ir J.Mačiulis pridėjo po dvitaškį. „Nevėžio“ gretose taškus pelnė Darius Šilinskis ir sušvelnino kauniečių persvarą iki trylikos – 77:64. Tuomet D.Šalenga pelnė du taškus su pražanga, o P.Jankūnas bei B.Veikalas apsikeitė tritaškiais. Paskutinėmis rungtynių sekundėmis abu krepšininkai dar kartą apsikeitė tritaškiais ir mačas baigėsi rezultatu 86:70.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 22 (7 atk. kam.), T.Klimavičius 14 (9 atk. kam.), D.Šalenga 13, M.Kalnietis 12 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), J.Mačiulis 11 (7 atk. kam.), Ž.Janavičius 7, A.Milaknis 3, Š.Vasiliauskas 2, P.Butkevičius 2.

„Nevėžis“: B.Veikalas 25 (6/6 trit.), Ž.Stankus 15, P.Šakinis 11.

Komentarai