„Žalgiris“ kreipėsi į LKL dėl D.Zavacko elgesio 0

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas šiandien ryte išsiuntė pranešimą Lietuvos krepšinio lygai (LKL) prašydamas atkreipti dėmesį ir įvertinti Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos žaidėjo Donato Zavacko elgesį penktųjų LKL finalo serijos rungtynių, vykusių Kaune š.m. gegužės 18 d., metu ir jo pasisakymus žiniasklaidoje.

Penktųjų LKL finalo serijos rungtynių ketvirtojo kėlinio pabaigoje tritaškį pataikęs D.Zavackas iškėlė į viršų rankas ir parodė nepadorų gestą Kauno sporto halėje susirinkusiems žiūrovams, taip rodydamas nepagarbą ir provokuodamas žiūrovų pyktį. Šį gestą žaidėjas rodė ir pasibaigus rungtynėms. Toks pats D.Zavacko gestas buvo užfiksuotas ir po Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) finalo balandžio 25 d. Dar vienas panašus D.Zavacko gestas buvo pastebėtas ir pasibaigus pirmosioms LKL finalo serijos rungtynėms Kaune.

Šiais savo veiksmais, pasikartojusiais ne kartą, D.Zavackas pažeidė LKL nuostatų 38 straipsnio 7 punktą (<…>provokuojantis ir/ar nepadorus elgesys žiūrovų atžvilgiu<…>) ir turėtų susilaukti griežto lygos vertinimo.

Be to, po penktųjų LKL finalo serijos rungtynių Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos žaidėjas D.Zavackas, duodamas interviu žurnalistams, pareiškė, kad „<…>Kaunas dar kartą parodė, kad yra mėšlo krūva<…>“ ir taip pažemino Kauno miesto garbę bei miestiečių orumą, tuo pačiu pakenkdamas Kauno miesto ir „Žalgirio“ klubo įvaizdžiui.

Šiais savo pasisakymais žiniasklaidoje D.Zavackas pažeidė LKL nuostatų 38 straipsnio 12 punktą (<…>Vieši grasinimai, įžeidinėjimai, nepagrįsta kritika, konfidencialios, tikrovės neatitinkančios informacijos, žeminančios fizinio asmens garbę ir orumą ar kenkiančios LKL ir/ar LKL klubų interesams, ypač jų reputacijai, platinimas<…>) ir turėtų susilaukti griežto lygos vertinimo.

Lietuvos krepšinio lygai išsiųstame pranešime „Žalgirio“ klubas prašo apsvarstyti Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos žaidėjo Donato Zavacko elgesį ir skirti maksimalią bausmę, atsižvelgiant į tai, kad anksčiau minėti jo veiksmai yra pasikartojantys ir piktybiški, provokuojantys įtampą ir pyktį tarp komandų sirgalių ir tuo pačiu didžiųjų Lietuvos miestų.

Kauno „Žalgirio“ komanda neatmeta galimybės boikotuoti LKL čempionato uždarymo ceremoniją, jei Lietuvos krepšinio lyga nesiims atitinkamų veiksmų, numatytų LKL nuostatuose.

Komentarai