„Žalgiris“ apsilankė Kazlų Rūdos ir Kalvarijos gimnazijose (FOTO, 2 VIDEO) 0

Saulėtą gegužės 21 d. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai praleido keliaudami po Lietuvą. Pasibaigus sezonui, žalgiriečiai ištęsėjo pažadą ir aplankė Kalvarijos ir Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijas.

Žalgiriečių vizitą šios gimnazijos laimėjo aktyviai dalyvaudamos konkurse „Žalgiris – tavo mokykloje!“.

Beveik tris mėnesius mokyklos iš visos Lietuvos varžėsi, pas kuriuos į svečius atvyks ŪBIG valdomo „Žalgirio“ krepšininkai. Kauno sporto halėje šiuo laikotarpiu apsilankė šimtai moksleivių iš įvairiausių Lietuvos miestų – Kuršėnų, Kalvarijos, Vilkaviškio, Rokiškio, Kazlų Rūdos ir, be abejo, Kauno.

Konkurso nugalėtoja tapo Kalvarijos gimnazija, tačiau prieš aplankydami šią mokyklą žalgiriečiai užsuko ir į antrąją vietą užėmusią Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnaziją.

Kadangi mokyklos salės jau buvo paruoštos abiturientų egzaminams, žalgiriečiai buvo pasitikti prie gimnazijos durų. Susėdus priešais gausiai susirinkusius moksleivius, kiekvienas komandos narys turėjo bent po kartą pakilti iš savo vietų, kai renginio vedančiosios išradingai vieną po kito pristatė „Žalgirio“ žaidėjus ir trenerius.

Vėliau krepšininkai atsakė į mokinių užduotus klausimus, o Jonas Mačiulis susirinkusius pamokino „Žalgirio“ skanduočių. Komandos kapitonas Paulius Jankūnas Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos direktorei Irenai Raulinaitienei įteikė marškinėlius su visų žalgiriečių parašais. Už tai ir apsilankymą Kazlų Rūdoje komanda sulaukė daug gražių padėkos žodžių bei net 2 šakočių.

http://www.youtube.com/watch?v=jyPS7g3MEY4 Panaši programa „Žalgirio“ vyrų laukė ir atvykus į Kalvarijos gimnaziją. Čia mokiniai žalgiriečius pasitiko ne tik kieme, bet ir užgulę visus mokyklos langus. Sveikinimo žodį tarė „Žalgirio“ apsilankymus mokyklose padėjęs suorganizuoti Seimo narys Mantas Varaška, į Kalvariją atvykusiai komandai dėkojo gimnazijos direktorė Svajūnė Bradūnienė.

Į mokinių užduodamus klausimus atsakinėjusiems žalgiriečiams gimnazistai pademonstravo mokykloje laiko veltui neleidžiantys. J.Mačiuliui netaisyklingai sukirčiavus Kalvarijos pavadinimą minioje pasigirdo švilpimas, todėl Jonas turėjo greitai pasitaisyti ir tai padaręs sulaukė ovacijų pliūpsnio.

Nuotraukos iš kelionės – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Komentarai