„Žalgiris“ klaidų nekartos 0

Rokas BURAČAS, „Respublikos“ žurnalistas

Galutinai atsiskaitęs su praėjusį sezoną komandai atstovavusiais krepšininkais Kauno „Žalgirio“ klubas pradėjo braižyti kito sezono gaires.

Gegužės pradžioje kontrolinį „Žalgirio“ klubo akcijų paketą įsigijusi ŪBIG grupė ir jos prezidentas Vladimiras Romanovas į legendinį šalies klubą investavo žadėtus 5 mln. litų, kurie prieš kelias dienas buvo išmokėti krepšininkams ir treneriams.

„Pagrindiniams klubo žaidėjams buvome pažadėję iki birželio sumokėti atlyginimus, jeigu jie sutiks susimažinti algas 25 proc. Krepšininkai tai padarė, savo pažadą tesėjome ir mes“, – „Respublikai“ tvirtino „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Jis pažymėjo, kad kitas sezonas „Žalgiriui“ bus gerokai šviesesnis nei praėjęs – klubas neketina kartoti klaidų, o atsidūręs patikimose ŪBIG rankose jis atvers naują istorijos puslapį.

– Kada pradėsite komplektuoti kito sezono ekipą? – „Respublika“ paklausė P.MOTIEJŪNO.
– Dabar kalbamės su agentais, stebime rinką ir analizuojame, kaip ją paveikė krizė. Aišku tik tiek, kad dėl jos krepšininkų atlyginimai mažės apie 30 proc. Kol kas skubėti pasirašyti kontraktų neketiname.

– Ar komandoje liks jos senbuviai – Jonas Mačiulis, Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis?
– Labai norėtume, kad šie žaidėjai liktų „Žalgiryje“ ir kitą sezoną, tačiau jie turi nuspręsti, ar mūsų siūlomi atlyginimai juos tenkina, ar ne. Pagrindinė mūsų klaida būdavo ta, kad bet kokia kaina stengdavomės išlaikyti buvusius žaidėjus. Dabar atvirai sakome, kad tokių kontraktų, kokius jie pasirašė praėjusią vasarą, mokėti negalime. Nemeluosime, kad klubo neištiktų praėjusio sezono likimas – krepšininkai sudarė solidžias sutartis, tačiau jų sąlygų vykdyti nepajėgėme ir prašėme, kad žaidėjai susimažintų algas. Praėjęs sezonas mums yra gera pamoka.

– Kito sezono komanda būtų formuojama aplink šiuos žaidėjus?
– „Žalgiris“ išsilaikė jų dėka, todėl šiems žaidėjams esame be galo dėkingi. Jie neišvažiavo, patikėjo, kad mes išgyvensime, ir padėjo įvykti tam stebuklui, kuris įvyko. Esame patenkinti ir jų žaidimu, todėl su Dainiumi Šalenga jie būtų kertiniai ekipos krepšininkai. Tuomet „Žalgirio“ komplektavimas būtų labai lengvas – ieškotume tik kaip sustiprinti komandą. Kol kas nė vienas krepšininkas nepasakė, kad kitą sezoną „Žalgiryje“ nežais.

– Kurie žaidėjai turi galiojančias sutartis kitam sezonui?
– Artūras Milaknis, Žygimantas Janavičius, Povilas Butkevičius, Šarūnas Vasiliauskas ir Vytenis Čižauskas. Kiti po šio sezono tapo laisvaisiais agentais.

– Koks bus kito sezono „Žalgirio“ biudžetas?
– Norėtume, kad jis siektų 18-20 milijonų litų. Dabar viskas priklauso nuo rėmėjų. Pagrindinis mūsų koziris – patikimas klubo statusas. Į „Žalgirį“ atėjus naujam savininkui rėmėjų požiūris į komandą pagerėjo. Rėmėjams garantuojame stabilumą – investavę į „Žalgirį“ jie gali būti tikri, kad komanda išliks, įpusėjus sezonui neišsibėgios žaidėjai ir kad klubas pasieks gerų rezultatų. Praėjusio sezono klaidų nekartosime.

– Ar jau pajutote realią „Žalgirio fondo“ pagalbą?
– Taip, neseniai fondas mums pervedė 100 tūkst. litų. Džiugu, kad jo veikla įsibėgėja ir galime pajusti svarią pagalbą.

Komentarai