M.Kalnietis nori likti „Žalgiryje“ 0

Dovilė Kamarauskienė, „Kauno diena“ „Padėtis pasikeitė ir aš noriu likti „Žalgiryje“, – tvirtai pareiškė Mantas Kalnietis. To norėtų ir „Žalgirio“ vadovai, ir komandos gerbėjai. Tačiau lietuvio ateitis – Trevizo „Benetton“ rankose.

Pavargęs nuo interneto platybėse sklandančių kalbų ir gandų, Kauno „Žalgirio“ gynėjas Mantas Kalnietis nutarė atvirai papasakoti visą istoriją, kaip jis pasirašė sutartį su italų klubu. „Kauno diena“ dar praėjusią savaitę paskelbė, kad M.Kalnietis jau seniai yra padėjęs parašą ant trejų metų sutarties su „Benetton“.

Regis, atvirai dienraščiui kalbėjo ir žalgiriečiui atstovaujančios agentūros „Interperformances“ vadovas Luciano Capicchioni: „Kai prieš kelis mėnesius „Žalgiris“ išgyveno giliausią krizę, norėjome padėti klubui ir atpalaiduoti jį nuo įsipareigojimų. Tuomet buvo nutrauktos visų žaidėjų sutartys, o Mantas padėjo parašą ant sutarties su „Benetton“. Suprantu, kad dabar viskas apvirto aukštyn kojomis, bet kažką pakeisti būtų sunku. Trevizo klubas labai vertina Mantą ir nori aplink jį lipdyti savo žaidimą. Žinoma, pasitaiko visokių atvejų, bet 99 proc., kad Kalnietis kitą sezoną žais Italijoje.“

Vis dėlto 22 metų 195 cm ūgio M.Kalnietis tiki, kad jam bus pritaikyta „išskirtinių atvejų“ kategorija ir jis liks „Žalgiryje“.

– Faktas, kad esu pasirašęs sutartį su „Benetton“, yra teisingas. Bet pirmiausia norėčiau papasakoti, kaip aš padėjau parašą ant sutarties su „Benetton“. Tai buvo vasarį, kai „Žalgiriui“ buvo juodas periodas, nebuvo nei rėmėjų, nei pinigų, kai buvo kalbama apie klubo bankrotą. Tuomet ir gavau „Benetton“ pasiūlymą. Jie norėjo, kad aš iškart atvykčiau į Trevizą, tačiau atsisakiau. Buvau pažadėjęs, nepaisant visko, sezoną baigti „Žalgiryje“ ir duoto pažado laikiausi. Ir šiaip nenorėjau sezono viduryje blaškytis ir keisti klubą, – dienraščiui kalbėjo M.Kalnietis.

– Kas pasikeitė dabar?
– Pasikeitė „Žalgirio“ situacija. Gavau gerą „Žalgirio“ pasiūlymą. Ir šiame pasiūlyme net ne pinigai svarbiausia, o tai, kad būčiau pagrindinis komandos įžaidėjas. „Žalgiris“ – man sava, pažįstama komanda, rungtyniaus Eurolygoje, daug žaisdamas turėčiau sąlygas tobulėti ir man tai būtų naudinga. Todėl tikrai norėčiau ir toliau atstovauti „Žalgiriui“. Bet, kaip supratau, jau ne viskas priklauso nuo manęs, reikės laukti „Benetton“ sprendimo.

– Tačiau esu girdėjusi teiginį, kad kol nesate gavęs nė vieno atlyginimo iš „Benetton“, sutartis yra neįsigaliojusi ir galite ją nutraukti.
– Tai esu girdėjęs ir aš, bet iš tiesų nežinau, ar taip yra iš tikrųjų. Tikiuosi, greitai viskas paaiškės, nes agentas šiuo metu Italijoje aiškinasi padėtį. Jeigu aš galėsiu rinktis, pasirinksiu „Žalgirį“. Tačiau jeigu paaiškės, kad nieko nebegaliu pakeisti, atstovausiu „Benetton“ ir stengsiuosi dėl šios komandos, dirbsiu iš visų jėgų, kaip dirbau ir „Žalgiryje“.

– Galbūt agentai bandys derėtis su „Benetton“ vadovais, kad paskolintų jus „Žalgiriui“ vienam sezonui?
– Galbūt, tai – vienas variantų. Agentai, manau, apsvarstys visus įmanomus variantus. Be to, „Benetton“ tikriausiai nebeliks trenerio Oktay Mahmučio, ir kas žino, ar naujajam treneriui manęs apskritai reikės. Nenorėčiau vėl metus sėdėti ant atsarginių suolo. Žaisdamas „Žalgiryje“ būčiau daug ramesnis dėl savo vaidmens komandoje.

– Ar po tokio neįprasto sezono nesibaimintumėte likti „Žalgiryje“?
– Taip, sezonas buvo iš tiesų keistas, bet klubas su manimi visiškai atsiskaitė. Neatmetu tikimybės, kad atlyginimai gali vėluoti ir ateityje, juk matome, kas vyksta ir kituose klubuose. Bet „Žalgiris“ jau turi šeimininką ir dėl to yra daug ramiau. Manau, kad tokios nežinomybės, kokia slėgė šį sezoną, nebebus.

– Tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gera, – šį sezoną padarėte didelę pažangą krepšinio aikštėje.
– Tikiuosi. Nors „Žalgiriui“ buvo labai sunkus metas, iš tiesų man patiko, kai visi legionieriai išvažiavo. Tuomet pagaliau atsivėrė galimybės ir man. Tad krizė suteikė man šansą ir aš pasistengiau juo pasinaudoti. Sėdėti ant atsarginių suolo nebenorėjau.

– Ar tikitės savo šanso ir Lietuvos rinktinėje?
– Žiūrėsime, kaip bus. Važiuosiu į stovyklą, o ten jau bus matyti, kurie krepšininkai bus verti patekti į pagrindinį dvyliktuką. Norėčiau vėl sužaisti Europos čempionate, tikiuosi, man pavyks.

– Šiuo metu dar atostogaujate?
– Taip, bet jau po truputį pradedu judėti – pažaidžiu futbolą, krepšinį.

Komentarai