Tradicinį krepšinio sirgalių turnyrą laimėjo „Žalgirio“ fanai 0

Šį savaitgalį Utenoje vykusiame dvyliktajame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandų sirgalių čempionate stipriausi buvo Kauno „Žalgirio“ ekipos aistruoliai. Tradicinį turnyrą, rengiamą po oficialių LKL pirmenybių pabaigos, kauniečiai laimėjo jau šeštąjį kartą per jo istoriją.

Utenoje „Žalgirio“ fanai nepralaimėjo nė sykio – finale jie 55:40 įveikė „Šiaulių“ ekipos sirgalius.

Dvyliktajame aistruolių čempionate dalyvavo šešios komandos. Grupės varžybose kauniečiai 39:29 nugalėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos sirgalius bei 47:25 laimėjo prieš „Žalgirio“ fanų iš Vilniaus komandą.

Kitame pogrupyje geriausiai sekėsi šiauliečiams ir jungtinei Utenos „Juventus-LKSK“ gerbėjų ir miesto sporto mokyklos komandai, už nugaros palikusiems Klaipėdos „Neptūno“ aistruolius.

Prieš prasidedant atkrintamosioms varžyboms buvo surengtas ir tritaškių metimų konkursas. Kauniečiai į jį delegavo vienintelę čempionate dalyvavusią merginą, kuriai prasimušti į finalą nepavyko. Jame susitiko du vilniečiai: „Lietuvos ryto“ aistruolis 12:9 įveikė „Žalgirio“ sirgalių iš Vilniaus.

LKL aistruolių čempionato pusfinalių kovos klostėsi itin atkakliai. Abejose rungtynėse rezultatai buvo identiški – 39:37. „Žalgirio“ fanai įveikė uteniškius, o „Šiaulių“ gerbėjai nugalėjo „Lietuvos ryto“ sirgalius.

Aikštelės šeimininkai mažajame finale buvo pranašesni už vilniečius, o finale po dvejų metų pertraukos triumfavo Kauno „Žalgirio“ aistruoliai. Laimėję turnyrą jie įgijo teisę kitais metais organizuoti varžybas Kaune.

Komentarai