G.Krapikas: „Norėčiau, kad komandoje liktų visi pernai joje rungtyniavę krepšininkai“ 0

Rokas BURAČAS, „Respublikos“ žurnalistas

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubą kitą sezoną į pergales ves moralinis žaidėjų autoritetas vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas. Vakar jis dar metams pratęsė sutartį su ŪBIG valdomu Kauno klubu.

Praėjusį sezoną „Žalgiriui“ sunkiu metu vieningą komandą sugebėjęs išlaikyti G.Krapikas pasiūlymą likti prie „Žalgirio“ vairo gavo dar pasibaigus sezonui, tačiau sutarties pasirašymas šiek tiek užtruko.

„Žalgirio“ savininke tapus ŪBIG, buvo nuspręsta nuo kito sezono įvesti krepšininkų ir trenerių skatinimo sistemą. Už kiekvieną pergalę Eurolygoje ir vietos varžybose bus mokamos premijos, o už iškovotus titulus ekipos atiteks dar solidesnės išmokos.

„Tokia sistema buvo sukurta norint dar labiau skatinti žaidėjus. Pasiekus gerą rezultatą bus galima uždirbti daugiau, rezultatų nebus – atlyginimas mažesnis“, – „Respublikai“ paaiškino su Vokietijoje gyvenančia šeima atostogaujantis G.Krapikas.

– Treneri, kada pradėsite komandos komplektaciją kitam sezonui? – „Respublika“ paklausė G.KRAPIKO.
– Klubo vadovai visuomet stebi rinką ir seka žaidėjus, tačiau greitų rezultatų rytoj gal dar nebus. Labai norėčiau, kad komandoje liktų visi pernai joje rungtyniavę krepšininkai, tačiau mano norai lemia ne viską. Tai priklausys nuo pačių žaidėjų.

– Klubo vadovai tvirtina, kad komanda kitą sezoną atjaunės. Kiek?
– Be abejo, yra smagu dirbti su jaunais, daug pasiekti norinčiais krepšininkais, tačiau reikia nepamiršti, kad „Žalgiris“ išsikovojo A licenciją ir žais Eurolygoje. Jaunus žaidėjus turi vesti vienas ar keli patyrę krepšininkai. Jeigu jų neturėsime, tai bus tik žaidėjų banda, o rungtyniauti Eurolygoje bus labai sunku.

– „Žalgiris“ turi galiojančią sutartį su Markusu Braunu (Marcus Brown). Ar norėsite jį matyti komandoje?
– Viskas priklausys nuo to, ar jis pats norės grįžti į Kauną. Galbūt jis savo viziją mato užsienio klube. Viskas priklausys nuo jo paties. Jeigu jis bus reikalingas, ir pats matys save „Žalgiryje“, be abejo, toks patyręs žaidėjas mums pravers.

– Kokius uždavinius ekipai kelsite ateinantį sezoną?
– Privalome kelti tik aukščiausius tikslus – vietos fronte laimėti viską. Žinoma, jiems įgyvendinti reikia turėti ir atitinkamą komandą. Tikėtis, kad iš jaunų krepšininkų sudaryta ekipa pasiektų labai didelių rezultatų, būtų sudėtinga. Ekipa turi būti tokia, kuri pajėgtų įgyvendinti „Žalgirio“ vardo vertus uždavinius.

– Dalį atostogų skiriate ir Eurolygos trenerių kursams?
– Keturios dienos Barselonoje bus tik finalinis kursų etapas. Jie prasidėjo dar vasarį, o aš kiekvieną savaitę gaudavau teorinės medžiagos, kurią studijavau. Dabar italų krepšinio profesorius Etorė Mesina (Ettore Messina) ir ispanas Aito Garsija Renesesas (Aito Garcia Reneses) keturias dienas ves praktinius užsiėmimus, kuriuose apžvelgsime teorines užduotis. Labai džiaugiuosi, kad dalyvavau šiuose kursuose.

Parengta pagal dienraštį „Respublika“

Komentarai