Draugiškose rungtynėse jaunimas nugalėjo Lietuvos rinktinę 0

Žalgiriečio Žygimanto Janavičiaus taiklios baudos rungtynių pabaigoje lėmė Lietuvos jaunimo (iki 20 m.) rinktinės pergalę prieš Ramūno Butauto vadovaujamą rezervinę Lietuvos vyrų rinktinės komandą. Europos jaunimo čempionatui besiruošiantys jaunesni lietuvaičiai už savo labiau patyrusius kolegas antradienį Kauno sporto halėje buvo pranašesni 82:79 (14:15, 20:26, 23:16, 25:22).

Didesnę mačo dalį priekyje buvo Lietuvos rinktinė, tačiau ji nesugebėjo įgyti solidesnės persvaros ir po didžiosios pertraukos išleido iniciatyvą iš savo rankų. Ketvirtajame kėlinyje jaunimas buvo susikrovęs ir 9 (69:60) ir 7 taškų (77:70, likus žaisti minutę) persvarą. Naudodami spaudimą vyresni krepšininkai sugebėjo porą kartų išmušti varžovus iš vėžių ir sumažinti atsilikimą iki 2 taškų (77:79). Tuomet specialiai pražangomis stabdytas Ž.Janavičius realizavo 2 baudas, o vėliau pridėjo ir dar vieną įtvirtindamas Lietuvos jaunimo rinktinė pergalę.

Dažnai Achilo kulnu praėjusį sezoną buvę žalgiriečio baudų metimai šįkart buvo lemiami, be to Ž.Janavičius gerai vadovavo jaunimo rinktinės žaidimui ir iš viso pelnė 14 taškų bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Žygimantui teko kiek didesnis nei planuota žaidimo laikas, nes dėl smulkios traumos šiose rungtynėse negalėjo žaisti jaunimo rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas Šarūnas Vasiliauskas.

Priešingoje barikadų pusėje neblogai pasirodė ir kitas „Žalgirio“ auklėtinis Mantas Kalnietis. Jis ypač efektyviai pradėjo mačą, pelnydamas 8 taškus ir sukraudamas savo komandai didžiausią pranašumą (10:3). Vėliau pora dėjimų jis sukėlė halėje susirinkusių žiūrovų ovacijas, o vienas sėkmingų prasiveržimų buvo padėjęs nukirpti skirtumą iki 2 taškų paskutinę žaidimo minutę (75:77). Viso Mantas surinko 12 taškų bei paliko geriausią įspūdį tarp testuojamų Lietuvos rinktinės įžaidėjų.

Komentarai