Rezultatyvaus V.Čižausko žaidimo jaunių pergalei neužteko 0

Šiąnakt Naujojoje Zelandijoje startavo pasaulio jaunių (iki 19 metų) vaikinų krepšinio čempionatas. Pirmosiose A grupės rungtynėse Lietuvos rinktinė 73:80 (31:14, 17:25, 14:21, 11:20) pralaimėjo Puerto Riko komandai.

Praėjusiais metais Lietuvos jauniai Europos čempionate užėmė antrąją vietą, todėl buvo laikomi šių rungtynių favoritais. Pirmajame kėlinyje lietuvaičiai ir demonstravo tokį žaidimą – vedini jaunojo žalgiriečio Vytenio Čižausko, kuris buvo pelnęs 8 taškus, jie pirmavo 31:14.

Varžovų snaiperis Isaacas Sosa antrajame kėlinyje pataikė 3 tritaškius ir sumažino Puerto Riko atsilikimą iki 9 taškų (39:48). Po didžiosios pertraukos puertorikiečiai galutinai perėmė iniciatyvą į savo rankas. Ketvirtajame kėlinyje persvėrę rezultatą jie išlaikė savo pranašumą iki rungtynių pabaigos.

Šešiolikmetis V.Čižauskas, rungtyniaudamas su vyresniais varžovais, pirmajame mače kartu su Dovydu Rediku buvo rezultatyviausi lietuvių gretose. Vytenis pelnė 15 taškų (4/6 dvitaškių, 7/13 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Penktadienį Lietuvos rinktinė susitiks su Angolos rinktine, o šeštadienį – su Graikijos bendraamžiais.

Komentarai