Buvęs žalgirietis S.Štombergas grįžta į didįjį krepšinį 0

Buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Saulius Štombergas be didžiojo krepšinio ilgai neištvėrė. 35 metų puolėjas su Kazanės „Uniks“ komanda pasirašė vienerių metų kontraktą, skelbia oficiali rusų klubo interneto svetainė.

Prieš porą metų pabaigęs sezoną būtent „Uniks“ ekipoje S.Štombergas buvo nusprendęs kabinti krepšinio batelius ant vinies ir paskelbė apie karjeros pabaigą. Tiesa, kitą sezoną 204 cm ūgio krepšininkas neiškentė ir apsivilkęs Palangos „Naglio-Adakrio“ ekipos marškinėlius 2007/2008 m. rungtyniavo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Paskutinės oficialios S.Štombergo rungtynės buvo sužaistos praėjusių metų balandžio mėnesį, kai NKL finale jo komanda nusileido jauniesiems Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ krepšininkams. Veteranas ir tuomet sugebėjo būti rezultatyviausias savo komandoje.

Savo karjerą S.Štombergas pradėjo Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipoje, vėliau 1993-1996 m. rungtyniavo Kauno „Atleto“ komandoje. Skambiausias pergales Saulius pasiekė grįžęs į „Žalgirį“: 1998 m. Europos taurės turnyro finale sužaidęs bene geriausias karjeros rungtynes ir pelnęs 35 taškus jis atvedė žalgiriečius į pergalę, o po metų komandai debiutavus Eurolygoje niekas „Žalgirio“ nesulaikė iki pat triumfo Miunchene.

Tada S.Štombergo keliai pasuko į užsienį. 1999/2000 m. sezoną jis praleido Bolonijos „Kinder“ komandoje, o jau po metų ši ekipa buvo jo varžovė Eurolygos finale vilkint Vitorijos „Tau Ceramica“ klubo marškinėlius.

Po metų Stambulo „Efes Pilsen“ komandoje, 2002/2003 m. sezone S.Štombergas dar kartą grįžo į „Žalgirį“ ir tapo Lietuvos krepšinio lygos čempionu. Tų pačių metų vasarą su Lietuvos vyrų rinktine jis iškovojo Europos čempionato auksą ir buvo išrinktas į naudingiausių pirmenybių krepšininkų penketą.

Vėliau S.Štombergas net tris sezonus praleido Rusijoje, Kazanės „Uniks“ klube, į kurį dabar ir sugrįžta.

Komentarai