V.Čižauskas rezultatyviai užbaigė pasaulio jaunių čempionatą 0

Lietuvos jaunių (iki 19 metų) vaikinų rinktinei pasaulio čempionatas Naujojoje Zelandijoje pasibaigė anksčiau planuota. Visgi, nepatekę į atkrintamąsias varžybas lietuvaičiai pirmenybėse finišavo aukšta nata. Paskutinėse dvejose rungtynėse mūsiškiai sutriuškino Kazachstano ir Ispanijos bendraamžius ir čempionate užėmė devintą vietą tarp 16 komandų.

Prie paskutiniųjų dviejų pergalių svariai prisidėjo žalgirietis Vytenis Čižauskas. Šešiolikmetis, rungtyniaudamas prieš vyresnius varžovus, mače su Kazachstanu (113:79) pademonstravo įvairiapusį žaidimą, pelnydamas 14 taškų, atkovodamas 5 kamuolius, atlikdamas 4 rezultatyvius perdavimus ir perimdamas 4 kamuolius.

Dar įspūdingiau Vytenis žaidė susitikime su ispanais. Vien per pirmąją rungtynių pusę jis surinko 20 taškų ir 6 atkovotus kamuolius bei sukrovė Lietuvos rinktinei dviženklį pranašumą (43:28). Lietuviai mačą laimėjo 88:64, o žalgiriečio sąskaitoje buvo 22 taškai, 8 atkovoti kamuoliai ir 3 rezultatyvūs perdavimai.

Čempionate V.Čižauskas buvo vienas pagrindinių Lietuvos rinktinės žaidėjų. Vidutiniškai per rungtynes jis pelnydavo 10,6 taško, krepšį atakuodamas 55,4 proc. taiklumu, atkovodavo 4,5 kamuolio ir atlikdavo 5 rezultatyvius perdavimus. Pastarasis rezultatas yra antras tarp visų pirmenybių krepšininkų.

Komentarai