Kauno „Žalgiris“ susitiko su Amerikos lietuvių bendruomenės atstovu 0

Pirmadienį ŪBIG valdomas Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas sulaukė svečių iš JAV. Klube lankėsi jau 15 metų JAV gyvenantis, bet meilės Kaunui ir „Žalgiriui“ nepraradęs, buvęs kaunietis, stambiausios išeivijoje Šiaurės Amerikos lietuvių fizinio auklėjimo ir sporto sąjungos (ŠALFASS) Centro valdybos pirmininkas Laurynas R. Misevičius. Laurynas su savo kolega, taip pat Kaune gimusiu Žilvinu Bubliu ir kitais vasario mėnesį ėmėsi iniciatyvos suvienyti JAV gyvenančius lietuvius, kad savo parama padėtų į sudėtingą situaciją papuolusiam Kauno „Žalgirio“ klubui.

„Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenu jau 15 metų, tačiau nė kiek neišblėso mano meilė gimtinei ir tuo pačiu – Kauno „Žalgiriui“. „Žalgiris“ – tai ne vien krepšinio klubas, tai – Lietuvos istorijos dalis. Išgirdę, kad mylimą klubą ištiko finansiniai sunkumai, nė nesuabejoję ėmėmės ieškoti paramos tarp JAV gyvenančių lietuvių. O žinia, kad Kauno, o kartu ir visos Lietuvos klubą, „Žalgirį“ imasi gelbėti Vladimiras Romanovas, buvo priimta labai džiugiai mūsų tautiečių tarpe Šiaurės Amerikoje. Šis žmogus tikrai vertas didelės pagarbos“, – pasakojo „Žalgirio“ svečias Laurynas R. Misevičius.

Amerikos lietuvių bendruomenės ir Kauno „Žalgirio“ atstovai ne tik pasikeitė simbolinėmis dovanomis, bet ir kūrė planus ateities bendradarbiavimui – rengiant bendrus projektus, renkant paramą mūsų miesto komandai, parduodant suvenyrus už Atlanto ir steigiant prizus JAV itin populiariems lietuvių krepšinio turnyrams.

Kauno „Žalgirio“ atstovai perdavė dovanų ir JAV gyvenančiam 1939 metų Europos čempionui Vytautui Norkui, prieš 70 metų kartu su Lietuvos krepšinio rinktine užkariavusiam Europą. „Grįžę į JAV planuojame aplankyti šį garsų Lietuvos krepšininką. Žinau, kad jis apsidžiaugs linkėjimais nuo jo gimtojo miesto komandos – „Žalgirio“, – džiaugsmo neslėpė Laurynas.

Komentarai